JIN Vinyl club

Het eerste album van de JIN Vinyl Club is uit!
Bestel nu een exemplaar of koop het album bij de kassa bij onze concerten.

Han Bennink, dit voorjaar 81 jaar geworden, is niet minder dan een levende legende en dé jazzfiguur van ons land. Bekend van zijn samenwerking met Eric Dolphy, Dexter Gordon, Johnny Griffin en Sonny Rollins om er maar een paar te noemen, oprichter van de Instant Composers Pool ICP met Misha Mengelberg en een van de grondleggers van de free jazz.

Improvisatiemeester die alles wat hij kan raken laat zingen en swingen. Een echte muzikale vernieuwer en improvisator die elke stijl beheerst, van swing tot avant-garde. Zeker de meest extravagante en energieke artiest!

Bennink gaat op avontuur met de jonge gitarist Jelle Roozenburg. Deze klasse-act is vast lid van het New Rotterdam Jazz Orchestra en staat daarmee garant voor stomende bigband-jazz. In zijn andere band, Bonsai Panda, verkent hij de grens tussen indie en jazz, waar het allemaal een beetje scherp en spannend kan worden.

Live opname in één take, met de hand genummerd, ltd. editie, 300cps, 180gr.

Het album is aan te schaffen bij de kassa bij onze concerten. Kunt u daar niet op wachten, bestel het album dan op Bandcamp

Dit is de eerste release van JIN Vinyl Club die avontuurlijke en unieke liveconcerten organiseert in de Nijmeegse Galloway Studio voor 40 m/v/x publiek, waarin grote namen uit de jazz worden gecombineerd met jonge talenten, in één take live opgenomen en uitgebracht op vinyl in een gelimiteerde genummerde oplage van 300 stuks.

Verzamelobjecten in hoogwaardige persingen met uniek artwork, geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt.

De eerste release is meteen een schot in de roos: de sessie knettert van spanning en intimiteit, waarin zowel een selectie van standaarden als een aantal improvisaties aan bod komen, waardoor een brug wordt geslagen tussen traditie en moderne, maar altijd warme, gitaarimprovisaties die nooit afgaan de rails, maar houd de dialoog altijd gaande. Geëlektrificeerd spul, van zachte gesprekken tot ruigere gezelligheid, waar je als luisteraar er net als op die avond zelf bovenop zit. Roozenburg en Bennink hebben grenzen overschreden, werkelijk uniek!

Geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt, uitgebracht op Sound Of Niche (label).
Voor elke jazz- of muziekliefhebber, vinylverzamelaar of niet, dit is een legendarische kans om deel uit te maken van de jazzgeschiedenis, die je niet mag missen