Concertaankondigingen


 
donderdag 13 okt 2022
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Benjamin Herman TrioBenjamin Herman is een van de meest originele en meest productieve jazzmusici van Nederland. Zijn eerste saxofoon kreeg hij op twaalfjarige leeftijd. Op zijn dertiende trad hij al op in het professionele clubcircuit. Binnen een paar jaar speelde hij wereldwijd met verschillende groepen en initieerde hij zijn eigen projecten. In de negentiger jaren reikte zijn faam buiten de jazzkringen toen hij het baanbrekende ensemble New Cool Collective oprichtte.

Herman is terug te vinden op meer dan honderd albums van zeer uiteenlopende artiesten, variërend van Candy Dulfer tot Mischa Mengelberg. Met zowel New Cool Collective als zijn kleinere formaties worden zijn optredens geïnspireerd door dance floor jazz, surf en punkmuziek, free jazz en traditionele muziek uit alle windstreken, waardoor naast pure jazzfanaten ook muziekliefhebbers van allerlei andere genres zich aangetrokken voelen.

Tegelijkertijd heeft Benjamin zich intensief verdiept in het repertoire van componisten als Byard, Monk en Mengelberg. Naast diverse Edisons ontving hij in 2006 de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs.

Lees meer

woensdag 26 okt 2022
De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen
Brederode: Ruins and RemainsFestival Jazz International Nijmegen opent editie 22 met een ECM Album release van Wolfert Brederode. Deze avond presenteert Wolfert “Ruins and Remains”, zijn vierde album voor het internationaal gerenommeerde ECM Records. Het is weinig pianisten gegeven zo herkenbaar te spelen en toch zo verrassend te zijn.

Voor dit album werkt hij samen met slagwerker Joost Lijbaart en het Matangi String Quartet,  het kwartet dat met veelzijdige projecten zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Ruins and Remains  kan worden beschouwd als een muzikale contemplatie over de veerkracht van de mens. Hoewel het oorspronkelijke idee zijn wortels had in de herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog ruim een eeuw geleden heeft dit project, in het licht van de recente ingrijpende gebeurtenissen, geleidelijk aan een breder- maar ook persoonlijker karakter gekregen.

Lees meer

vrijdag 28 okt 2022
De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen
FJIN/JIN: Craig Taborn (VS)Craig TabornShadow Plays

 Met Craig Taborn heb je een authentieke en vernieuwende jazzmuzikant op je podium. Zijn geïmproviseerde soloconcerten zijn ware belevenissen waarin hij de hele jazzgeschiedenis binnenstebuiten keert, de mogelijkheden van de piano oprekt en je meesleurt in zijn ideeënrijkdom. 

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda