Concertaankondigingen


 
woensdag 26 feb 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Podium JIN Sessies: Daniel van der Duim Doppler Trio

Podium JIN Sessies: een serie waarbinnen jonge musici de kans krijgen ideeën te ontwikkelen.

De sessies zijn in 2019 begonnen met De Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht kreeg de kans om te repeteren en nieuw werk te presenteren in een informele setting. Inmiddels is De Raad van Toezicht doorgegroeid naar de top van de Nederlandse Jazz.

Podium JIN Sessies: repetitie, ontwikkeling, concert, workshop en  vraaggesprek alles in een.

Lees meer

woensdag 04 mrt 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Got a Match? Gijs Idema & Mystery Guest!Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht... Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH? We hadden al een match met Fay Claassen -> Karel Boehlee -> Bart Wirtz -> Arno Krijger -> Anton Goudsmit --> Stefan Schmid --> Mark Tuinstra --> Maarten Ornstein --> Maarten van der Grinten --> Jasper van Damme --> Gijs Idema --> En wie matcht next?

Op zijn elfde pakte Gijs Idema (1996) voor het eerst een gitaar en vanaf dat moment hield zijn liefde voor het instrument nooit op. Na de gebruikelijke pop- en rockbands raakte Gijs meer geïnteresseerd in jazz. Vooral toen hij werd voorgesteld aan muzikanten als Wes Montgomery en Charlie Parker. Dit was ook het punt waarop Gijs besloot muzikant te worden en de rest van zijn leven muziek te spelen en componeren.

Lees meer

woensdag 11 mrt 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
The Preacher Men

De winnaar van Edison publieksprijs 2019 komt naar Podium JIN: The Preacher Men.Scheurende saxofoonklanken, een gruizig diep-groovend Hammond Orgel en back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is.  Be prepared to party met The Preacher Men, winnaars van de Edison Publieksprijs 2019.

De tijden van rokerige jazzclubs in Chicago en New York herleven met The Preacher Men. De band bestaat uit drie topmuzikanten met een gedeelde liefde voor de klassieke sax, drums en hammond trio’s uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw.

Deze predikers weten hoe je muzikale zieltjes wint. Hun debuutalbum ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd door de critici zeer goed ontvangen. En Jazzism bestempelde opvolger "Blue' tot beste jazz/blues album van 2018. Dit jaar sleepte de band de Edison Publieksprijs 2019 in de wacht. Dus alom praise voor deze preacher men.

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda