Concertaankondigingen


 
woensdag 29 jan 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Duo Avond: van Engelen/van Veenendaal +Verploegen/van Hulten

Duo Avond:  • Makki van Engelen/Albert van Veenendaal:  Tales From a Timeless Tribe 


  • Lees meer

woensdag 12 feb 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Take Note! Mudita Edison Tour

Nieuw talent verdient bij Podium JIN een eigen serie Take Note! Deze serie zet de spotlight op jonge makers van nu; overlopend van energie en verse ideeën. Laat je verrassen door wat er broeit anno vandaag. Take Note!

 Mudita, het trio bestaande uit Sanne Rambags (zang), Koen Smits (trompet) en Sjoerd van Eijck (piano), heeft met het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest (ZenneZ Records, 2018) een Edison gewonnen. De jury roemt het album als “een hommage aan de natuur en mystiek van het hoge noorden.

Mudita was al eerder te gast bij Podium JIN, toen als veelbelovend trio en nu een tour met een Edison op zak! Mudita is dan ook het perfecte ensemble om de Take Note! serie te openen.

Lees meer

woensdag 19 feb 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Pelican Three

Vandaag maken we kennis met Pelican Three. Een bijzondere combi met twee blazers en een gitarist. Check hun bio's en kom kijken naar de combi!Trompettist Dirk Beets startte zijn carrière in 1989 met de band De Dijk waarmee hij op alle prominente podia van Nederland speelde. Met het orkest van Bob Brookmeyer speelde hij in New York in de beroemde club “The Village Vanguard”. Dirk begeleidde tal van prominente artiesten als Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer. Hij speelde tevens bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het New Rotterdams Jazz Orchestra en nam op met o.a. Defunkt en Jazzinvaders.

De laatste jaren legt Dirk zich meer toe op eigenzinnige projecten en zijn eigen muziek. Hij speelde met Double Bill en Jan Wolkers, het Kindred Spirits Ensemble: “A tribute to John Coltrane” en “Strings of Life”, Theater Aluin en Motion Unlimited (een project van Ben van den Dungen en Wiboud Burkens). Met de band Monsieur Dubois (met o.a. Bart Wirtz) speelde hij in 2006 op het North Sea Jazz Festival (‘de verrassing van het festival’ genoemd) en op het Jazz International Rotterdam (op uitnodiging van Jesse van Ruller).

Iman Spaargaren speelt tenorsaxofoon, klarinet en basklarinet. In 2012 was hij Young VIP, wat hem de mogelijkheid gaf om met zijn eigen groep in Nederland op tournee langs gerenommeerde podia te gaan. Iman speelt o.a. in Undercurrent Trio met Guillermo Celano en Marcos Baggiani en in het StarkLinnemann Quartet dat klassieke meesterwerken met wereldmuziek en jazz vermengt.

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda