Concertaankondigingen


 
donderdag 10 feb 2022
Thieme Loods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Under The Surface + Annabel Laura- Lennart HeyndelsIn 2022 gaat podium JIN een reeks concerten organiseren in Thieme Loods. We openen deze reeks met een nieuw project van Under The Surface – Mijn Triuwa

Sinds de oprichting van Under the Surface (2016) heeft de band internationaal veel succes beleefd: 200 concerten in 25 landen op 4 continenten, van Afrika tot Zuid-Amerika, Azië, het Midden Oosten en Europa. Geïnspireerd door de vele reizen en culturen waarmee de groep in aanraking kwam, ontwikkelden zij een unieke improvisatietaal, een combinatie tussen jazz, etnische en elektronische muziek.

Na twee volledig vrij geïmproviseerde albums, “Under The Surface” (2017) en “Trinity” (2019), beiden voor een Edison genomineerd, zet Under The Surface een volgende stap met een volledig gecomponeerd album genaamd “Miin Triuwa” (2022). Op dit bijzondere derde album reflecteren zij op hun eigen achtergrond en vinden zij hun innerlijke folk. In plaats van op reis te gaan naar andere werelden, kijkt de groep met dit project naar binnen en onderzoekt hoe hun eigen roots invloed hebben op hun muziek.

Lees meer

donderdag 10 mrt 2022
Thieme Loods, Leemptstraat 34 Nijmegen
ICP Septet - 80 Jaar Han Bennink

Han Bennink wordt 80. “Geen viering maar ik speel liefst met iCP”.JIN pikt dit op en gaat tot de kern van ICP met een concert van ICP NL.

Foto: Ton Mijs

Het ICP Orchestra is uniek in de wereld, een kruising tussen bigband en kamerorkest, waarin blazers en strijkers op het scherp van de snede improviseren. Instant Composers Pool werd in 1967 opgericht door Han Bennink en Misha Mengelberg en ontwikkelde zich tot een veelzijdig orkest, dat Amerikaanse swing koppelt aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

Lees meer

woensdag 23 mrt 2022
De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen
AM.OK - BRAINTEASER

Foto Rosita Stumpel Breuer

Het Bimhuis stuurde componist Tijn Wybenga (1993) op weg met een doel; wijs de weg voor Amsterdamse jazz. Een legendarische jazzclub die bij haar oprichting het centrum was van het eigenzinnige en unieke geluid van de Amsterdamse jazz. Tijdens zijn Nieuwe Makers-traject kreeg Wybenga twee jaar de tijd om te onderzoeken en componeren. Zijn taak om het nieuwe geluid te vangen. Speciaal hiervoor stelde hij AM.OK samen (Amssterdam Modern Orkest).

In juni 2021 kwam het album ‘BRAINTEASER’ uit, bestaande uit 5 composities uitgevoerd door AM.OK (Amsterdams Modern Orkest). Tijn trok inspiratie uit de stad, haar talentvolle musici en de hedendaagse popcultuur. Het resultaat is een synthese van geluid. In tegenstelling tot eerdere iconische, Amsterdamse jazzorkesten begint Wybenga juist met de improvisatie voordat hij composities maakt. Hij nam eerst de AM.OK-leden op in een studio terwijl ze vrij hun instrument bespeelden. Zoals hiphop artiesten als J Dilla jazz- en soulplaten recyclen, zo creëerde Wybenga samples uit de vele improvisaties die hij als zaadjes gebruikte waaruit nieuw werk groeide. Met vakkundig puzzelen en slijpen bouwde hij nieuwe grooves en motieven voor de nieuwe Amsterdamse muziek.

AM.OK doet met Brainteaser wat het moet doen; de weg wijzen. Een presentatie van de belangrijkste nieuwkomers in jazz, versmolten met live electronics en het leven in de randstad. Wybenga schrijft onbeschaamd maar blijft speels, en toont dat AM.OK een grote belofte is als groep!

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda