Concertaankondigingen

 

22 apr 2019
The Shuffle, Berg en Dalseweg 200 Nijmegen
Easter Jazz at The Shuffle

16.00 – 18.00 Life of Matheo

In dit project ontmoeten de muzikanten Micha Lorenz, Antoine Duijkers, Miguel boelens en Teun Creemers elkaar in een muzikaal experiment dat hoort bij het verhaal genaamd ‘Life of Matheo’. De muziek speelt in dit verhaal de hoofdrol en neemt de luisteraar mee met Matheo op avontuur door Afrika. Een spannende wisselwerking van stijlen geïnspireerd op de schoonheid van het Afrikaanse continent.

De initiatiefnemer/componist van dit project is Teun Creemers is bekend van zijn werk bij De Raad van Toezicht en Spunk. Als bassist/componist heeft Teun al veel gedaan binnen verschillende muziekstijlen maar zijn liefde voor Afrikaanse muziek komt binnen Life of Matheo goed tot uiting.

Lees meer

 

24 apr 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Jasper van t Hof BE Trio

 

De Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd afgelopen jaar toegekend aan de pianist/toetsenist en componist Jasper van ’t Hof .

Lees meer

 

01 mei 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Got a Match? #4

Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht… Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH? De eerste keer genoten we van de bijzonder symbiose tussen Fay Claassen en Karel Boehlee (piano). Karel nam Bart Wirtz (saxofoon) mee. Bart nodigde Arno Krijger (hammond) uit. En aan wie draagt Arno het stokje over?

Arno Krijger (Terneuzen, 1 september 1972) is een Nederlands organist. Hij is jazzmusicus, maar is ook thuis in andere genres zoals funk en pop. In 1998 studeerde Krijger af aan het Conservatorium van Tilburg. Hij maakt(e) muziek met onder meer: Nostalgia van Nils Wogram, Lewinsky Quartet, Trio Toine Thy, Hammond Sandwich, Nueva Manteca. Arno Krijger is een organist die tegelijk het hammondorgel en een baspedaal bespeelt. Jazz heeft zijn voorkeur: “Het is voor mij de enige muziek waarin ik ongelimiteerd mijn gevoel kan uiten.”

Lees meer

 

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda