Concertaankondigingen


 
woensdag 29 sep 2021
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Podium JIN Sessies: Mariá Portugal/Dion Nijland/Inga Rothammel

De Podium JIN sessies is een serie waarbinnen een aanstormend talent de kans krijgt zich verder te ontwikkelen. Voor 2021 id de keuze gevallen op Saxofoniste Inga Rothammel. Zij neemt het stokje over van Doppler Trio en De Raad van Toezicht. Inga Rothammel presenteert 2 sessies waarin ze toewerkt naar een concert tijdens Festival Jazz International Nijmegen. Vanavond presenteert zij een bijzonder Internationaal trio met niemand minder dan Maria Portugal – drums, Dion Nijland – bas en Inga Rothammel – sax.Inga Rothammel heeft jazz- en popsaxofoon gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. De composities van de saxofoniste Inga Rothammel zijn energiek, dynamisch en stuiteren met speels gemak door stijlen, van dromerig en minimalistisch tot vrij en wild. Haar geluid en haar krachtige manier van saxofoon spelen raakt het publiek, Ze speelt met volle energie en expressie en experimenteert met haar saxofoon, gebruikmakend van natuurgeluiden en elektronische effecten. Ze heeft opgetreden op verschillende muziekfestivals zoals het North Sea Jazz festival, Music Meeting, Make it Jazz, Take Note! Festival, Manana Manana en Madnessfestival.

Lees meer

donderdag 30 sep 2021
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Doppler Trio: Archean

Het Doppler Trio is inmiddels geen onbekende meer bij Podium JIN . In 2020 kreeg de band een carte Blanche voor een drietal concerten onder de noemer Podium Jin Sessies. Vanavond presenteren zij hun 2e album Archean.Het Doppler Trio is een Nederlands/Duits modern jazz trio. Hoewel de setting traditioneel is, is verder alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferisch, narratief jazzgeluid. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.


Lees meer

woensdag 13 okt 2021
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
VLEK

VLEK is wat je kunt noemen een all star band met in de gelederen: Edward Capel, Jeroen Doomernik, Hans Sparla, Jacq Palinckx, Bart van Dongen, Bert Palinckx en Pascal Vermeer.De band kenmerkt zich door een grote mate van vrijheid, speelplezier en flexibiliteit. Hun filosofie is dat de muziek op het podium verrassend en fris moet zijn.

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda