Concertaankondigingen


 
donderdag 07 dec 2023
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Alistair Payne - This Thread Walks"Alsof je tijdens een autorit door een bruisende stad het raam opendraait".

Zo beschrijft trompettist Alistair Payne zijn nieuwe project This Thread Walks. Het project was van origine een compositieopdracht van het Bimhuis voor de Reflex serie: een serie concerten annex compositieopdrachten waarin talentvolle jonge componisten reflekteren op de wereld en maatschappij van vandaag. Voor het project werkte hij samen met Tongo Eisen-Martin, de gelauwerde en activistische stadsdichter van San Francisco, wiens poëzie en timbre sterke associaties oproept met Gil Scott-Heron. Het resultaat was dermate indrukwekkend dat nu een live-album is uitgebracht van dit optreden op Bimhuis Records, gevolgd door een album release tour.

Alistair heeft Tongo's tekst, zijn bijzondere gesproken ritme en performance-energie als uitgangspunten gebruikt om te componeren. Zijn schrijftechnieken strekken zich uit over vele uithoeken van de hedendaagse muziekwereld. Je kunt de vervloeiende tonaliteit van Arvö Part horen echoën in de muziek, en de puls en groove die je zou verwachten in het universum van Madlib, naast uitgerekte atonaliteit en stilte. De muziek is geschreven voor een zeskoppige band met daarin enkele van de meest getalenteerde artiesten die momenteel in Nederland gevestigd zijn, waaronder rijzende ster drumster Sun-Mi Hong.

Lees meer

donderdag 21 dec 2023
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Klankkast by Teun CreemersKlankkast is een nieuw terugkerend concept, vormgegeven door bassist en componist Teun Creemers. Ooit begonnen in het Arnhemse Café Bosch, waar Teun Creemers eerder de meest creatieve jonge spelers alsook gevestigde namen programmeerde in bestaande ofwel splinternieuwe formaties, al dan niet inclusief zichzelf, is het nu tijd voor een doorstart in Nijmegen. Want Klankkast verplaatst zich naar de fraaie houten bovenzaal van de Thiemeloods met zijn prachtige akoestiek voor een nog intiemere ervaring.

Je wordt uitgenodigd je open te stellen voor nieuwe en onvermoede klanken, stijlen en versmeltingen. Als onderdeel van de muziek, die niet alleen emotineel en psychisch, maar ook fysiek resoneert met het publiek. Wees onderdeel van muziek: welkom in de Klankkast!

Improvisatie of nieuwe composities in nieuwe samenstellingen? Alles is mogelijk.

Lees meer

donderdag 08 feb 2024
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Sjoerd van Eijck's OAK - Eight (album release tour)Na zijn succesvolle debuutalbum Aurora uit 2021 presenteert pianist en componist Sjoerd van Eijck dit jaar met zijn groep OAK zijn vervolgplaat "Eight".

Eight is het resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound en bevat

een mix van oude en nieuwe invloeden. Geïnspireerd door muziek van Ennio Morricone uit de

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda