Concertaankondigingen


 
woensdag 19 jun 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Das Sound Kollektiv 

Das Sound Kollektiv is een prettig gestoord en energiek viertal. Dit Zwolse collectief speelt uitgesproken, geïmproviseerde muziek die uit een mix bestaat van hedendaagse lichte muziek als R&B, HipHop, Soul en Jazz. Geïnspireerd door muzikanten als Christian Scott, Robert Glasper en Thundercat zijn deze jonge honden op weg om hun eigen muziek aan heel Nederland kenbaar te maken.

In maart 2018 lanceerde Das Sound Kollektiv hun eerste EP: BORK. Met deze plaat hebben ze ruim twee maanden door heel Nederland getourd en zijn ze te beluisteren geweest op onder andere Radio Sublime FM en NPO Radio Soul & Jazz.

Lees meer

woensdag 26 jun 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Ramón Valle TrioPianist Ramón Valle imponeert met zijn expressieve stijl waarin jazz, klassiek en flamenco samenkomen met muziek uit zijn geboorteland Cuba. ‘A relaxed virtuoso’ (The Guardian).

“Het andere gezicht van de Cubaanse jazz”, wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Zijn trio, bestaande uit Ramón Valle, Omar Rodriguez Calvo en Jamie Peet, speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbij komen.

Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Ramón is uitgegroeid tot een vaste waarde in Cubaanse jazz. Hij wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde al op prestigieuze festivals als London Jazz, North Sea Jazz, Havana Jazz en Montreux Jazz.

Lees meer

woensdag 03 jul 2019
De Kaaij, Waalkade Nijmegen
Podium JIN op De Kaaij: Richie Reichgelt 4tetNijmeegse gitarist Richie Reichgelt is uitgenodigd om zijn debut album te presenteren.

Richie Reichgelt heeft zich na de succesvolle afsluiting van zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium In Den Haag geconcentreerd op het werk als uitvoerend musicus. Na zijn studie is hij naar Berlijn verhuisd om daar naast het spelen, muzikale inspiratie op te doen. Binnen de uitgebreide muziekscene van Berlijn heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige gitarist.

Hij heeft samengewerkt en opgetreden met zowel nationale als internationale bekende musici zoals o.a Eric Vloeimans, Shirma Rouse, Tineke Postma, Fay Claassen, Ntjam Rosie, Kim Hoorweg, Marjorie Barnes, Vincent Herring, Joseph Bowie, John Ruocco, Eric Ineke, Willie Jones|, Rob van Bavel, Sazz Leonore, Maarten Hogenhuis en velen meer.

Lees meer

Voor alle concerten, ga naar de Concertagenda