Musici over JIN

“It is always a special experience to work with JIN. There is a truly passionate air around the whole organization. The audience is enthusiastic, the organization is warm and welcoming, the venues sound good, feel good and look good. I feel like it works as any organization truly passionate about art should work. With dedication and open-mindedness – fair play and respect.

I have enjoyed every concert I have done with JIN, and I have felt a part of a community, and I have wanted to give my everything to make it unforgettable. It is most certainly hard work for those organizing, but that work is recognized mutually from both organisation, musicians and audience. It has never been anything less than wonderful to work with JIN.”

Playing with my quintet (Lucas Santana 5tet) at Podium JIN was an incredible experience. Being able to present our music to the local audience and enjoy the good atmosphere in this amazing concert hall was really special. 

The public was really receptive and welcoming. The crew was fantastic, providing the best conditions for me and the musicians to feel comfortable and confident to play a good concert. We hope to come back soon to present more of our musical work.

Lucas F. Santana
www.lucasfsantana.com

“Het was het eerste concert van AM.OK dit jaar. We hadden er allemaal enorm veel zin in en dat was echt voelbaar tijdens deze set. De AM.OK musici speelden boven de noten en speelden allemaal geheel onverwachte dingen, waardoor het echt voor iedereen een avontuur was! Deze zaal in de Lindenberg is een heerlijke intieme zaal om in te spelen. Je voelt de aandacht van het publiek en je hoort ze mee ademen met de muziek. Dat maakte de set nog mooier. Ik was me heel bewust tijdens dit concert hoe bijzonder het eigenlijk is, dat je als band, samen met het publiek even in een andere wereld bent en dat je samen zó kan genieten in het moment. We hebben het allemaal zo gemist, maar daarom wel extra bewust wat een geluk wij hebben, als musici en muziekliefhebbers. Zoals Peter Guidi altijd zei: ’aren’t we lucky!’ “

Tijn Wybenga
www.tijnwybenga.com

“JIN gaf met Carte Blanche een uitgelezen mogelijkheid om een avond muzikaal zelfstandig vorm te geven. Voor mij was het geweldig om muziek van weleer met de musici van weleer, naast mijn hedendaagse artistieke bezigheden te presenteren. Heerlijk om die diverse stijlen op één avond uit te voeren in een volle zaal voor een zeer gemêleerd publiek. Voor mij een avond om nooit meer te vergeten.”

René Creemers
www.renecreemers.com

“Met mijn kwintet heb ik heel veel hoogtepunten mogen meemaken. We speelden het land door tijdens de Young Vip Tour, stonden op North Sea Jazz en tourden door Indonesië en China. Dit begon allemaal bij Podium JIN, toen nog JINjazz, in Brebl drie jaar geleden toen we daar ons allereerste live-concert met het kwintet gaven. JIN gaf ons de support, verzorgde een bomvol Brebl, en droeg bij aan een te gek debuutconcert, waardoor wij vanaf dat moment door konden groeien. Ook mijn jaren als jong meisje in Nijmegen waren al gevuld met de jazz. De jazz leeft in de stad en dat inspireert. PodiumJIN programmeert avontuurlijk in het prachtige Brebl en trekt een vertrouwd en bijzonder publiek aan dat ervoor zorgt dat ik elke keer met een heel fijn gevoel terugkeer naar Nijmegen om de warmte van dit publiek te mogen ervaren.”

Kika Sprangers
www.kikasprangers.nl

De concerten van Podium JIN bij Brebl zijn een geweldige jazz serie op een bijzondere plek in Nijmegen. Door de sfeer van de locatie en het enthousiaste publiek is het voor ons een plek waar we graag spelen en met plezier terugkomen!”

Felix Schlarmann
BRUUT!

“Podium JIN in Brebl is in korte tijd één van de mooiste jazzpodia van Nederland geworden. Een plek waar je de beste nieuwe muziek kunt horen, waar zowel publiek als musici graag komen, en waar de sfeer altijd goed is. Zuinig op zijn!”

Morris Kliphuis
www.morriskliphuis.nl

“In het sfeervolle Brebl bracht ik met het Music Laboratory mijn album “Repetitive Mind” uit.
Het was vol, stampvol. Ik was die avond ’n beetje zenuwachtig, het was toch het album release concert.
Eerlijk gezegd ging er wel wat mis bij de uitvoering. Maar grappig genoeg was de sfeer zo geweldig dat het niks meer uitmaakte: je voelde dat iedereen, en dan bedoel ik zowel de band als ook het publiek zich erg goed vermaakten. Een ideale sfeer om muziek te maken. Op deze locatie aan de Waal met zijn typisch industriële karakter, heb je de mogelijkheid de artiesten van dichtbij mee te maken. Het is een leuke plek bijzondere muziek te beleven. Je kunt als musicus makkelijk contact maken met het publiek en dat is in deze tijd nogal een luxe, toch?”

Philipp Rüttgers
www.philippruettgers.com

“JIN zet, met onvermoeibaar enthousiasme en jaloersmakend doorzettingsvermogen de lange Nijmeegse traditie in het presenteren van geïmproviseerde muziek, waarin vernieuwing centraal staat, voort.”

Michiel Braam
www.michielbraam.com

“Op een van de beste locaties van Nederland zijn de JIN concerten in Brebl snoepjes die je niet mag missen ! Waar elders zit je zo dicht op de muziek ???”

Bo van de Graaf
www.icompani.nl