Stranger than Paranoia

Afblazen staat niet in het woordenboek van saxofonist en festivaldirecteur Paul van Kemenade. Festival Stranger than Paranoia gaat door!

Op 17 februari kunt u hier genieten van de livestream van Podium JIN. Paul van Kemenade en Budha Building en vervolgens van het Instant Composers Pool Orchestra. Twee gratis concerten te beluisteren vanuit de luie stoel. Jazz We Can!

Bekijk op youtube met livechat

28e editie STRANGER THAN PARANOIA

Met dank aan LUX Nijmegen voor het beschikbaar stellen van de accommodatie.

DONATIES KLIK HIER

Online streaming video concert

Programma:

20.30 – 21.05: Duo Paul van Kemenade/Budha Building

21.05 – 21.15: Pauze

21.15 – 22.00: ICP Orchestra

Deel 1

Het festival opent met een bijzonder duo:
altsaxofonist van Kemenade en Budha Building, electronics / pc sampling. Van Kemenade en Timmermans vinden elkaar in de zoektocht naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden. Gedurende een tour in Rusland werden de ingrediënten verzameld voor hun cd Russian Roads (2020). Vanavond een kleine reis over de “Russian Roads”. Gordels vast!

Deel 2

Instant Composers Pool Orchestra
Het ICP Orchestra is uniek in de wereld, een kruising tussen bigband en kamerorkest, waarin blazers en strijkers op het scherp van de snede improviseren. Instant Composers Pool werd in 1967 opgericht door Han Bennink en Misha Mengelberg en ontwikkelde zich tot een veelzijdig orkest, dat Amerikaanse swing koppelt aan Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

Michael Moore – altsax/klarinet, Ab Baars – tenor sax/klarinet, Tobias Delius – tenorsax/klarinet, Wolter Wierbos – trombone, Guus Janssen – piano, Mary Oliver -(alt)viool,, Ernst Glerum -bas, Han Bennink –drums

Lees meer