Yuri Honing Acoustic Quartet


Event Details

  • Date:


Yuri Honing Acoustic Quartet
Donderdag 30 maart
Thiemeloods Bottendaal Nijmegen

Yuri Honing staat al jaren aan de absolute top van de Nederlandse en internationale jazz. Niet verwonderlijk, want zijn geluid en spel zijn totaal uniek, direct herkenbaar, en gaat waar het nodig is door merg en been wat emotie betreft. Met zijn Acoustic Quartet heeft Yuri Honing al jaren internationaal succes. Zijn vorige albums Goldbrun en Bluebeard werden gevolgd door een tentoonstelling in Museum De Fundatie in Zwolle, een ‘Gesamtkunstwerk’ van schilderijen, sculpturen en muziek in samenwerking met schilder Mariecke van der Linden.

Nu is er een nieuw, reeds opgenomen, album op komst dat dit jaar verschijnt, waarbij eveneens de verbinding met beeldende – en literaire kunstvormen wordt gezocht. Spiksplinternieuw materiaal dus door zijn vertrouwde all star akoestische kwartet in de intieme en prachtige akoestiek van de Thiemeloods. Jazz van absolute wereldklasse die niemand onberoerd zal laten.

Honing won drie Edisons en de Boy Edgar Prijs 2012, en hij werkte met talloze grootheden onder wie Pat Metheny, Charlie Haden, Kurt Rosenwinkel, Paul Bley, Ibrahim Maalouf en Craig Taborn.

De voorverkoop start binnenkort, hou het in de gaten want de capaciteit is beperkt!

Yuri Honing – tenorsaxophone, Wolfert Brederode – piano, Gulli Gudmundsson – double bass, Joost Lijbaart – drums