Yuri Honing Acoustic Quartet: BlueBeard


Event Details


 

Yuri Honing komt met zijn Acoustic Quartet naar Podium JIN! Na “Desire” (2015) en “Goldbrun” (2017), beiden met een Edison onderscheiden, presenteert hij vanavond “Bluebeard”.

CONCERT UITVERKOCHT

Bluebeard is geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje ‘Barbe Blue’ . In dit nieuw album koppelt Honing nieuwe composities aan poëzie. Het resultaat is een nieuwe stap voor zijn Acoustic Quartet.

De muziek is geïnjecteerd met dreiging en angst voor Blauwbaard en leidt tot een explosie wanneer hij verraden wordt. Honing stelt de vraag: wie is het slachtoffer hier? Is het zijn jonge vrouw die het geheime kamertje ontsluit, of is het Blauwbaard zelf die zijn sleutels toevertrouwde aan zijn nieuwe vrouw.

Blauwbaard voelt als het derde en laatste deel van een trilogie die met “Desire” werd ingezet.

Drievoudig Edison winnaar Yuri Honing werkte samen met o.a. Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden en vele anderen. Voor zijn album Seven (2001), met Paul Bley, Gary Peacock en Paul Motion, won hij zijn eerste Edison. In 2012 won Honing de Boy Edgar-prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. In 2016 werd zijn album “Desire” door de vaderlandse pers uitgeroepen tot beste Nederlandse jazz album van het jaar (Parool, Volksrant). Tevens won Honing met dit album zijn tweede Edison. Voor “Goldbron” volgde in 2018 zijn derde.

Een concert met Honing en zijn band is altijd iets bijzonders. Honing’s concerten gaan veel verder dan een regulier jazzconcert; het is een belevenis.

 Bezetting: Yuri Honing – tenor saxofoon, Wolfert Brederode – piano, Gulli Gudmundsson – bass, Joost Lijbaart – drums.

 Muziek:


 Website: www.yurihoning.com

Kaarten voorverkoop: €  15 en studenten/jongeren tot 26 € 13 (excl. € 0,79 service kosten)


Kaarten avondkassa:  € 17 en € 15