Young Vips: Sanne Rambags + Sun-Mi Hong


Event Details


Young Vips is de prijs voor beste jazztalenten van het land verkozen door programmeurs van toonaangevende Jazzclubs zoals Paradox, Jazz International, TivoliVredenburg, BimHuis en Podium JIN.

 

Winnaars 2019 zijn Sanne Rambags (vocalen) en  Sun-Mi Hong (drums).

“My inspiration is life. All people, all moments are special; no bullshit” (Sun-Mi Hong)

“It is about sharing, not about ego.”(Sanne Rambags)

Twee bands delen op verrassende wijze een podium:

Sun-Mi Hong Group en Sanne Rambags European Colours Group

Two bands, one group – still separate


Sun-Mi Hong Group:  “een hecht ensemble dat op een emotionele en tegelijkertijd speelse wijze muzikale ideeën weet te verbinden.” (uit jury rapport)

De overgang van de Howon Universiteit Korea naar het Amsterdamse Conservatorium veranderde de kijk van bandleider en drummer Sun-Mi Hong op leven en muziek. Haar nieuwe eigen composities met accenten op dramatische en emotionele variatie weerspiegelen dat; van gevoelig en klein tot wild en ritmisch.

Bezetting: Sun-Mi Hong – drums, Brodie Jarvie – bas, Young Woo Lee – piano, Nicolo Ricci – ternorsax, Alistair Payne – trompet

http://www.sunmihong.com


Sanne Rambags is een van de grote vocale talenten van Nederland: eigenzinnig en origineel. Ze maakte indruk binnen Under the Surface, Martin Fondse Orchestra en haar eigen trio Mudita.

Sanne Rambags wordt vergeleken met vocalisten als Greetje Bijma en Sidsel Endresen. Net als deze 2 grote vocalisten weet ze op creatieve manier musici te verbinden en uit te dagen. Sanne Rambags was al eerder te gast bij JIN onder andere met Under The Surface en haar eigen trio Mudita.

Vanavond  komt ze met een trio:  Sanne Rambags – vocalen (NL), Lilja Jonsdottir-  gitaar (NO), Jesse Schiderink – tenor sax (NL)

www.sannerambags.nl

Een bijzondere avond waarbinnen bands samensmelten, uitdagingen aangaan en grenzen op zoeken. Gekozen is voor een open structuur. Een afwisselende avond van solo tot ensemble werk.

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree:  € 15 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 12,50

Kaarten:

Ook verkrijgbaar  aan de avondkassa van Brebl