Wordt verplaatst -Van Vollenhove & Travel Syndicate


Event DetailsVan Vollenhoven

De heren van Van Vollenhoven hebben hun sporen in de jazz en aanverwante muziekstijlen ruimschoots verdiend, maar ze hebben nog iets gemeen: hun voornaam. Dat was voor deze rasmuzikanten een mooie aanleiding om de oefenruimte in de duiken. Alle leden namen een paar stukken mee en zo ontstond een boeiend repertoire met veel eigen werk, maar ook composities van o.a. Frank Zappa, Horace Silver en Sonny Rollins.

Na een succesvol debuut op het Easter Jazz festival 2019, is op 24 juni 2020 Brebl aan de beurt. Van Vollenhoven had ook een pianist uitgenodigd met de juiste voornaam. Helaas had hij 24 juni verplichtingen elders. Hij heeft kennis genomen van het repertoire en heeft beloofd ze voor een volgend keer te oefenen, uiteraard in de garage.

Met:
P. Bast: drums
P. Douma: bas
P. Engels: sax
P. van Engelen: trompet
P. Klaassen: gitaar


Travel Syndicate

Travel Syndicate is een band die WorldFunkJazz maakt geïnspireerd op en door plaatsen over de hele wereld. Veel van deze plaatsen hebben ze zelf bezocht, van Parijs tot Hong Kong en van Istanboel tot Vancouver. Ze gebruiken vaak samples en omgevingsgeluiden die zijn opgenomen tijdens deze bezoeken en integreren die in hun muziek. Dan krijg je een groovy cocktail van funk, disco, wereldmuziek en jazz met links en rechts wat invloeden van o.a. Deep Forest en Joe Zawinul. Maar kom vooral luisteren!

Met: Pieter Engels: sax, Pieter Klaassen: guitar, Hananja van Marle: bass, Paul Sprang: samples, keys, handsonic.

Entree: €10,-