Jazzin presenteert: Tommy Got Waxed


Event Details


 

Op het moment dat je de eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache samenvoegt met Sheep Got Waxed uit Vilnius (Litouwen) hoef je niet lang na te denken over de naam van dit project: “Tommy Got Waxed”.
Behalve een goed gevoel voor bandnamen hebben deze twee Europese bands meer gemeen. Ze hebben beiden lak aan conventies en zijn zeer lastig in een hokje te stoppen.

Tommy Moustache is na lang overleg van critici uiteindelijk beland onder de noemer instrumentale, opzwepende, lichtelijk schizofrene en behoorlijk verwarrende alternatieve zappjazz.
Sheep Got Waxed werd ooit omschreven als “a mix of techno, footwork, Death Grips kind of trap and George Michael played by early Beatles.” Maar er zijn ook zeker (free) jazz en metal ingrediënten te vinden. Daarnaast zijn de bandleden van beide bands louter topmusici die complexiteit waar nodig niet schuwen, maar het vertoon van virtuositeit zeker niet als uitgangspunt in muziek hebben.

Er was dan ook direct sprake van wederzijdse bewondering toen Tommy Moustache en Sheep Got Waxed elkaar ontmoetten op het vooruitstrevende 12 Points Festival in Denemarken. Vrij snel volgde het idee om deze onvoorspelbare karakters samen te voegen op een podium, wat onvermijdelijk zal resulteren in een explosieve en licht ontvlambare emulsie.
Twee drummers, twee gitaristen, twee saxofonisten, een bassist en een berg elektronica, dat kan alleen maar goed (fout) gaan.
In april 2018 duiken de heren van Tommy’s Moustache Got Waxed enkele dagen de oefenruimte in om hun beste en meest gewaagde ideeën tot spectaculaire composities te transformeren. Tot die tijd kunnen we alleen maar hopen dat de schade niet tegenvalt…

Websites
http://www.tommymoustache.com
http://www.sheepgotwaxed.com

Line up
Jasper van Damme – saxophone,  Simonas Šipavičius – saxophone, synth, electronics,  Mark van Kersbergen- drums, Adas Gecevičius – drums, electronics, Jorn ten Hoopen – guitar,  Paulius Vaškas – guitar, electronics , Bas Kloosterman – bass

Entree: € 12,50 / aan de deur: € 15,-
Kaarten:

Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.