Tom van der Zaal Quintet ft: Vincent Herring (USA) 


Event Details


Tom van der Zaal Quintet 

 

 

ft: Vincent Herring (USA)

Op 9 april komt de New-Yorkse alt-saxofonist Vincent Herring naar Nijmegen voor een eenmalig concert samen met het Tom van der Zaal Quintet.

De gelouterde Herring speelde met vele grootheden zoals: Freddie Hubbard, Dizzy Gillespie, Art Blakey and The Jazz Messengers, Horace Silver Quintet,  The Mingus Big Band en Nancy Wilson. 

Op deze speciale avond gaan we kennis maken met de muzikale samenwerking  van zowel gevestigde namen (Peter Beets en Joost van Schaik) als een nieuwe generatie jazz muzikanten (Tom van der Zaal, Richie Reichgelt, Matheus Nicolaiewsky).

Dit gegarandeerd swingende optreden zal een mix zijn van zowel eigen composities als het traditionele jazz repertoire. Twee altsaxofonisten on stage die elkaar zullen opstuwen en een befaamde Nederlandse pianist van internationale allure die er altijd een schepje bovenop doet!

Om dit concert tot stand te brengen was een samenwerking nodig tussen muzikanten en organisaties: Music Factor, Jazz Republic, Brebl en Podium JIN.

Momenteel is het Tom van der Zaal Quintet bezig met de opnames van hun eerste CD met als special guest de Amerikaanse Peter Bernstein op gitaar.

Bezetting:
Vincent Herring – altsax
Tom van der Zaal – altsax
Richie Reichgelt – gitaar
Peter Beets – piano

Matheus Nicolaiewsky – contrabas
Joost van Schaik – drums

Website: www.vincentherring.com www.tomvanderzaal.com

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree: € 10

Kaarten: 

Ook Verkrijgbaar aan de kassa van Brebl