The Ploctones


Event Details


Vaak de leukste jazzband van Nederland genoemd, en zonder twijfel de meest energieke. Een all-star band die overloopt van speelplezier, surfend op golven van funk en groove. De Ploctones gaan weer op tournee, met nieuwe noten, ritmes én grooves!

Is het eigenlijk wel jazz? Who cares! Jazz, rock, funk, kaseko, blues, latin, punk, boogie, alles gaat in de blender bij dit gezelschap en spuit er net zo hard aan alle kanten weer uit. Dit gezelschap gaat vrolijk met windkracht 10 de zee op en weet dan nog koers te houden ook.

Plaats The Ploctones in een hokje en ze kleuren met opzet buiten de lijntjes. De rolverdeling is net zo veranderlijk als hun muziek. Dit is geen gezelschap waarbij de ritmesectie slaafs begeleidt en de solisten om de beurt hun zegje doen. Zo kunnen de meest sierlijke melodieën door bas of drums worden gespeeld terwijl gitaar en sax onnavolgbare ritmes en grooves spelen.
Deze all-star band staat voor een gevoel van anarchistische vrijheid, waarbij alleen de muziek bepaalt wat er gebeurt. Ieder goed idee wordt met huid en haar verslonden en dit viertal heeft daar zichtbaar veel lol in, wat onvermijdelijk overspringt op het publiek.

The Ploctones hebben over de hele wereld gespeeld op de grotere jazzfestivals en in gerenommeerde jazzclubs. Ze hebben een tijdje voor anker gelegen, maar de bandleden zaten niet stil! Martijn Vink – ‘Holland’s best jazz drummer,’ aldus The Guardian – speelt bij o.a. Anouk, Reinier Baas, Jasper Blom en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Jeroen Vierdag gaf concerten over de hele wereld met Ramón Valle en met Teus Nobel en is een van de invloedrijkste bassisten van het moment. Efraïm Trujillo won met The Preacher Men de Edison Publieksprijs 2019, speelt met New Cool Collective, Amsterdam Funk Orchestra en Rembrandt Frerichs. Boy Edgar Prijswinnaar Anton Goudsmit toert met zijn Ton Petit, met BRUUT! en met Fugimundi.

Een knetterende opening van het najaarsseizoen voor Podium JIN die je niet wilt missen!

Bezetting:
Anton Goudsmit – gitaar
Efraïm Trujillo – tenorsax
Jeroen Vierdag – bas
Martijn Vink – drums

Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Tickets 20 vvk, 15 <26 jaar, 22.50 deur