Teus Nobel Liberty Group – Human First


Event Details


teus nobel

Na de release van hun studioalbum Journey Of Man in 2019 speelde jazztrompettist en Edison-winnaar Teus Nobel een twintigtal concerten met deze jazzformatie, de Liberty Group. Het zorgde voor een dermate ingespeelde formatie dat de Volkskrant na een concert in het Amsterdamse Bimhuis zelfs repte over ‘een van de fijnste belevingen die een liefhebber van live jazz zich maar kan wensen’ (5-sterren).

De formatie begon te schrijven aan nieuw repertoire en nam in juni 2021 een album op voor live publiek: Pleasure Is The Measure.

‘Misschien wel het beste trompet-album ooit gemaakt in de Nederlandse jazzgeschiedenis’, aldus Jazzenzo.

Nu brengt deze formatie album #3 uit: Human First. Ontstaan vanuit een compositieopdracht namens de Vereniging van Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals geeft Teus Nobel op Human First een muzikale beschouwing op zijn identiteitscrisis tijdens de allereerste Covid-19 lockdown.

Teus Nobel is een van de kopstukken uit de Nederlandse jazzscene. Naast 7 albums onder eigen naam, werkte hij samen met o.a. Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Jef Neve, Cor Bakker, Frank McComb en Ntjam Rosie.

Hij speelde concerten in meer dan 20 landen, verdeeld over alle werelddelen en verscheen in talloze tv- en radio¬†programma’s in binnen- en buitenland.

“Teus Nobel is one of those once-in-a-generation guys that bring it ALL to the table.” – Christian Scott (US)

Teus Nobel trompet/flugelhorn,
Alexander van Popta piano/Fender Rhodes,
Jeroen Vierdag contrabas,
Tuur Moens drums.

Teus Nobel Liberty Group – Human First
Thiemeloods Bottendaal Nijmegen

Donderdag 2 maart  aanvang 20:30
Tickets VVK: 15,00 excl., 10,00 <26jaar, kassa 17.50