Teun Creemers JIN Sessies ism Brebl en Otis AFGELAST


Event Details


= AFGELAST =

In juli startte voor Teun Creemers een schrijfproces uitkijkend over de Waal tijdens Otis x Brebl 2021. Creemers werkt sindsdien aan nieuwe composities om aansluitend een album op te nemen. Hierin evalueert hij de positie van zijn instrument, de basgitaar, en geeft het een leidende positie. Zijn nieuwe werk en de (her)verkenning van de basgitaar zijn sterk beïnvloed door zijn ervaring met Afrikaanse muziek. Vanavond zal Creemers bij Podium JIN zijn nieuwe composities presenteren.

 

Teun Creemers (1991, Nijmegen) is een basgitarist afkomstig uit Nijmegen en woonachtig in Arnhem waar hij studeerde aan het ArtEZ conservatorium. Hij leunt niet te veel naar één muziekstijl, maar meerdere zoals jazz, impro, wereld, funk, blues en pop.

Naast het maken en schrijven van muziek heeft Creemers ook veel ervaring opgedaan in het leiden en managen van diverse bands zoals De Raad Van Toezicht, Life Of Matheo en Spunk. Vandaag presenteert hij zijn nieuwste project bij Podium JIN .

Fotograaf Robin Wagenaar sloot de afgelopen maanden aan voor een uitgebreide fotodocumentatie, die tegelijkertijd met de presentaties van Creemers te zien is. Ondertussen blijf je op de hoogte van het maaktraject via videoverslagen op www.jazzstadnijmegen.nl gemaakt door Podium 8 en Jasper Nijs Filmt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten voorverkoop: € 10 (excl. 0,79 servicekosten)

Kaarten avondkassa: € 12,50