Suzan Veneman Sextet – Migrations of the Mind


Event Details


Jazz trompettiste Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land. Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding.
Na haar studie te hebben afgerond in de VS is Suzan weer op Nederlandse bodem, waar zij haar talenten veelzijdig laat horen niet alleen als trompettiste, maar ook als bewezen componist en arrangeur.

Naast haar freelance werk speelt zij in de vaste bezetting van o.a. de Beets Meutgeert New Jazz Orchestra, het Millennium Jazz Orchestra, Zack Lober’s ‘NO FILL3R’, Patrieck Bonnet Kwintet en haar eigen ambitieuze projecten ‘Zinder’ en het Suzan Veneman Sextet. Vanavond presenteert ze haar Suzan Veneman Sextet bij Podium JIN

Veneman formeerde haar sextet in 2019, een kans om haar muzikale ideeën en nieuwe composities te gebruiken. Het sextet groeide dan ook snel uit tot een van haar belangrijkste creatieve uitlaatkleppen.

De volle samenklanken van trompet, tenorsax en trombone worden ondersteund door een virtuoze ritmesectie, die haar composities tot leven laten komen. Haar muziek ademt jazz, een prachtige balans van uitgedachte thema’s, sprekende improvisatie en dynamische interactie.

In 2021 lanceerde Veneman haar debuutalbum “Migrations of the Mind”. Op het album omschrijft ze de fases van rouw en verwerking in een driedelige suite, waarin ze de emoties omschrijft die zij heeft doorgemaakt na haar diagnose van MS.

Het is een meeslepend verhaal, dat uitmondt in een levendige finale van acceptatie en nieuwe inspiratie.

Bezetting:

Suzan Veneman trumpet,
Joao Driessen tenorsaxofoon,
Vincent Veneman trombone,
Timothy Banchet piano,
Tijs Klaassen contrabas,
Wouter Kühne drums

Kaarten voorverkoop

:

Kaarten avondkassa: € 15 en € 12,50