Sun-Mi Hong Quintet: “Third Page Resonance” (album release)


Event Details


Sun-Mi’s passie voor drums leidde haar langs vele wegen en steile kronkelpaden. Uiteindelijk landde de Koreaanse drummer Sun-Mi Hong in Amsterdam. Haar eigen composities zijn pakkende melodieën en dramatische uitbarstingen, impressionistische klankpatronen en ongebruikelijke maatsoorten.

Drummer, componiste en bandleider Sun-Mi Hong valt op. Ze groeide uit tot een van de meest gevraagde jazzdrummers van ons land. Sun-Mi stond op het podium met o.a. Benjamin Herman, Tineke Postma, AM.OK, Kika Sprangers, Teis Semey en tekende bij het prestigieuze Britse label Edition Records waarop haar nieuwe album “ Third Page Resonance” nu is verschenen.

Met haar composities slaagt ze erin haar unieke perspectief op de wereld over te brengen. Haar eigen kwintet is in korte tijd een erkend en bekroond ensemble, zo wonnen ze met hun debuutalbum ‘A Self-Strewn Portrait’ de Nationale Edison in de jazzcategorie.

‘Wereldklasse,’ aldus de Jury. Sun-Mi Hong’s composities hebben een grote spanningsboog en blijven boeien doordat compositie en vrije passages naadloos in elkaar overgaan. Subtiele en aftastende ritmes wisselen zich af met stuwend slagwerk.’

Sun-Mi Hong werd op 15 juli 1990 in het Zuid-Koreaanse Incheon geboren. Ze begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19e ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar het Conservatorium van Amsterdam, een van de meest vermaarde Europese jazzopleidingen. Die overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig.

Het Sun Mi Hong Quintet is een goedgemixte jazzcocktail bestaande uit internationale talentvolle musici die ze in Nederland heeft leren kennen.

Deze avond presenteert het Sun Mi Hong Quintet het nieuwe album ‘Third Page Resonance”.

Bezetting:

Sun-Mi Hong – Drums en composities,
Nicolò Ricci – Tenorsaxofoon,
Alistair Payne – Trompet,
Alessandro Fongaro – Contrabas,
Chaerin Im – Piano.

sunmihong.com


Kaarten voorverkoop: € 13 en  € 11 voor studenten/jongeren tot 26 jaar.

(excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa: € 15 en € 13 voor studenten/jongeren tot 26 jaar.