Stranger Than Paranoia: Afgelast


Event Details

  • Date:
  • Venue: LUX

“een spannend festival als Stranger Than Paranoia is onmisbaar in het landschap van de Nederlandse jazz! “ (jazzenZo 2019)

Stranger Than Paranoia plaatst al sinds de oprichting in 1993 diverse muziekstijlen op één podium naast elkaar en overschrijdt de grenzen van jazz tot klassiek, van flamenco tot avant-garde, van big band tot strijkkwartet, van funk tot Rap en van rock tot impro.

=HELAAS DUS VERVALLEN=

Festival Stranger Than Paranoia is inmiddels een traditie bij Podium JIN en staat elk jaar garant voor een muzikaal feestje. Dit jaar pakken we nog meer uit aangezien Podium JIN een 20 jarig bestaan viert. vanavond de bruisende afsluiting van het festival met een internationale line up en een allerlaatste show van De Raad Van Toezicht.

David Krakauer & Kathleen Tagg “Breath & Hammer”

“”…You almost have to take their word for it when they tell you it is nothing but clarinet and piano… Krakauer is a clarinetist who is capable of a mind-boggling array of sounds…” –John Shaefer, WNYC New Sounds

Met Breath&Hammer van David Krakauer en Kathleen Tagg hebben we een internationale booking van formaat binnen gehaald. Een programma dat de luisteraar overdonderd. Krakauer & Tagg dagen elkaar uit in een zoektocht naar de grenzen van hun instrument.

Grammy genomineerde muzikant David Krakauer en veelgeprezen virtuoze pianiste Kathleen Tagg werken sinds 2012 samen in tal van baanbrekende projecten. Met Breath &Hammer presenteren zij een bijzonder electro/akoestisch project.

David Krakauer is een veelzijdig muzikant gekend van zijn samenwerking met The Klezmatics en zijn eigen band Klezmer Madness. Hij heeft samengewerkt met Fred Wesley, John Zorn, Itzhak Perlman, Kronos Quartet en tal van orkesten wereldwijd. Hij wordt beschouwd als een van de grote ‘stemmen’ op de klarinet geroemd vanwege zijn vernieuwende spel en unieke geluid. Hij is een vernieuwer van de hedendaagse Klezmer muziek en is tevens een belangrijke stem in de Klassieke muziek.

Kathleen Tagg is een Zuid-Afrikaanse pianiste/componiste. Zij wordt geroemd om haar baanbrekende en virtuoze spel. Haar muziek begeeft zich tussen klassiek en wereldmuziek, muziektheater en improvisatie muziek.

We verwelkomen met Breath&Hammer van Krakauer en Tagg een act van wereldformaat. Normaliter te zien in zalen als Carnegie Hall, Lincon Center (NY) of Pierre Boulez Saal (Berlijn) vanavond bij Podium JIN in LUX. Jazz we Can.

www.krakauertaggmusic.com

Muziek:c

José Luis Gutierrez Trio IberJazz.

José Luis Gutierrez is een gekende muzikant in Spanje; zijn muziek is passievol, intens met een eigen geluid. Hij combineert Iberische muzikale invloeden met improvisatie daarmee zijn eigen stijl creërend genaamd IberJazz Zijn debuutalbum “Nucleo” werd verkozen tot beste album in Spanje, sindsdien is zijn naam gevestigd. Nu is het de beurt aan Nijmegen om kennis te maken met José Luis Gutierrez Iberjazz Trio.

Muziek:s

 

De Raad van Toezicht: Slotvergadering!

Podium JIN heeft een bijzondere band met De Raad van Toezicht.Waar anders dan bij Podium JIN kan de slotvergadering van De Raad van Toezicht zijn! De Raad van Toezicht komt voor een allerlaatste keer bij elkaar voor een knallende afsluiter van het Stranger Than Paranoia Festival.

Concerten van De Raad staan garant voor een dampende muziekavond. Nu gaat de band voor de allerlaatste keer knallen. De Raad van Toezicht : een band die publiek plat speelde van podium JIN tot aan North Sea Jazz . “Waar velen – met alle respect – in gepriegel vervallen, houdt

De Raad van Toezicht het toegankelijk en dansbaar (…) De Raad van Toezicht is niet omver te krijgen. – 3voor12

De Raad van Toezicht: een negenkoppige band geprezen als een van de hipste bands binnen de Nederlandse jazz-scène. Negen speelse en solide muzikanten combineren hun ideeën en invloeden tot een geheel eigen aanstekelijke mix van jazz, funk, hiphop, afro-beat en rock. Met een brutale sound, levendige mix van stijlen bewijst De Raad een live sensatie te zijn in de wereld van jazz en pop.

De Raad van Toezicht presenteerde zich voor het eerst bij podium JIN en daar sluiten ze het ook af. De Raad brak door in 2016 door met optredens op belangrijke festivals als Amersfoort Jazz, Jazz in Duketown, Jazz International Rotterdam en het North Sea Jazz Festival. De Raad overdonderde zowel pop als jazzpubliek. De band speelde op zowat alle grote Nederlandse jazzfestivals en clubs en was min of meer de vaste huis-band van DWDD aangaande jazzitems.  Mis deze laatste niet !

Muziek:

Bezetting: Tom Ridderbeekx – trompet, Yoran Aarsen – alt-sax, Jesse Schilderink – Tenor sax, Sam Thomas – trombone, Victor Weigand – keys, Teun Creemers – bas, Michiel Stekelenburg – gitaar, Dirk de Nijs – drums, Yannick van ter Beek – percussie.

Locatie: Podium JIN in LUX

Zaal open:  19.45

Aanvang:  20.15

Kaarten avondkassa: € 27,50  en € 22,50