Steven Kamperman: City Maps


Event Details


Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad.

Op zijn nieuwe album City Maps vormen de composities een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘The Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid.

De kleurrijke beelden van visual artist Henrietta Müller vormen het decor van deze reis. Haar abstracte collages van stadsbeelden spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

In City Maps werkt Kamperman samen met de Utrechtse bassist Dion Nijland, gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam en de Gentse trompettist Bart Maris.

De reis langs denkbeeldige gebouwen in een imaginaire stad staat, net als in de steden om ons heen, bol van invloeden die terug te horen zijn in de muziek.

Regelmatig schuurt het, of is het rush hour, dan weer zijn er verstilde doorkijkjes. ‘Urban chamber jazz’ is hun benaming van dit levendige geheel.

City Maps, musical influences vary widely from Ornette Coleman to swing jazz, from rock to minimal, from contemporary composed to modern dance grooves. All these roots come together in a compositional journey and a shared approach to intense improvisation. Ancient and progressive germs merge in a natural fashion, as they do in the cities around us.”

Bezetting:

Steven Kamperman • alt & b-flat clarinet, drums, compositions;
Bart Maris • trompet, piccolo trompet;
Jorrit Westerhof • gitaar;
Dion Nijland • contrabas
Henrietta Müller • VJ

Kaarten voorverkoop: € 12,50 en € 10, voor studenten/jongeren tot 26 jaar. (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa: € 15 en € 12,50 voor studenten/jongeren tot 26 jaar.