Solfestice 3


Event Details


SOLFESTICE 3   zondag 20 juni   20-22 uur Live@Brebl

 

 

13 muzikale tournures en wentelingen

Vanavond Solfestice voor de derde keer een avond in het teken van de Zonnewende: de langste dag en de kortste nacht. Het Solstice-moment in een festival-achtig karakter resulteerde in Solfestice.

Net zoals vorig jaar is er een pool van 13 muzikanten die het Solstitium Aestivum gaan bespelen. Elk van hen heeft uit deze pool een bezetting samengesteld en een stuk bedacht om uit te voeren. Er worden dus 13 verschillende stukken gespeeld. De enige opdracht aan de musici is: Maak een stuk waarin zich een wending voordoet.

Gezien de reputatie van de musici zijn de verwachtingen hooggespannen. Musici zijn: Makki van Engelen drums, Hans Hasebos vibrafoon, sax, Corrie van Binsbergen gitaar, Dion Nijland contrabas, Teun Creemers basgitaar, Michiel Braam piano, Guus Janssen piano, Monique de Adelhart Toorop en Annelie Koning zang, Tessa Zoutendijk viool, Joost Buis trombone, Angelo Verploegen trompet, Bo van de Graaf saxofoons.

De zomerzonnewende, het solstitium, de zonnestilstand is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste positie bereikt. Het mystieke moment van de kortste nacht en de langste dag! De zomer begint, de dagen worden weer korter, maar de zwoelte van de zomer zwermt nog 3 maanden om ons heen.

Zeker in deze tijden waarin we ontregeld zijn, is het vieren van vaste momenten waarop we geen invloed hebben, misschien wel het moment om verbinding te voelen met de tijden waarin de beweging van de sterren het leven bepaalde. Een eeuwige schijnbare beweging die jaarlijks nog steeds terugkeert op het moment van de zonnewende.

Solfestice is een idee van I Compani, georganiseerd door Podium JIN en mede mogelijk gemaakt door Brebl, Fonds voor de Podiumkunsten en de Gemeente Nijmegen.

Kaarten