Rotterdam/Trondheim Collective


Event Details


JiN geeft graag aandacht aan ontwikkeling vandaar een uitnodiging voor het Rotterdam/Trondheim Collective: Jesse Schilderink (NL) – saxofoon, Philip Edwards Granly (NO) – piano, Julian Haugland (NO) – contrabass, Jens Meijer (NL) – drums.

Rotterdam/Trondheim Collective is een interessante ontmoeting van jonge musici ut 2 belangrijke Europese jazzsteden: Rotterdam en Trondheim. In een doorlopende samenwerking tussen Nederland en Noorwegen draagt Rotterdam/Trondheim Collective bij aan ontwikkeling en vernieuwing. Door steeds nieuwe musici uit de twee landen bij het collectief te betrekken, ontstaat er een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse jazzscene en hun jonge generaties musici.

Het Rotterdam/Trondheim Collective is ontstaan op initiatief van saxofonist Jesse Schiderink gekend van zijn werk met Nationaal Jeugd jazz orkest, Liberati Quartet, Spunk en De Raad van toezicht. Schilderink schuwt het experiment niet en hij is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden. Julian Haugland en Philip Edwards Granly gelden als twee van de meest veelbelovende jonge musici uit de Noorse jazzscene. Zowel samen, in o.a. het Frederik Villmow quartet (https://youtu.be/up0fAHLqhp8), als zeker ook los van elkaar, Julian Haugland lanceerde in november 2018 zijn debuutalbum in samenwerking met saxofonist Seamus Blake: luister 

Het repertoire en de bezetting waarmee het Rotterdam/Trondheim Collective het podium op stapt is vernieuwend en uitdagend. Elk concert staat garant voor een – in meerdere opzichten – grensoverschrijdende ervaring. Een Europese benadering van Amerikaanse post-bop met een ongekende vrijheid.

Bezetting:
Jesse Schilderink (NL): saxofoon, Philip Edwards Granly (NO): piano, Julian Haugland (NO): contrabass, Jens Meijer (NL): drums

Website: www.jesseschilderink.nl
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Entree: €7,50 (€5 voor studenten/jongeren t/m 26 jaar)
Kaarten:
Ook verkrijgbaar via www.jinjazz.nl en aan kassa van Brebl