Richie Reichgelt


Event Details


foto Robert Wagenaar

In juli startte Richie Reichgelt een schrijfproces, uitkijkend over de Waal tijdens Otis x Brebl 2021. Reichgelt werkt sindsdien aan nieuwe composities om aansluitend een album op te nemen, een vervolg op zijn debuut “Groovy Elephant (2018). Hierin borduurt hij voort op de lijn van eigenzinnige en dansbare jazz, ritmisch gevoed vanuit zijn voorliefde voor pop, jazz en Braziliaanse invloeden. Deze avond zal Reichgelt bij Podium JIN zijn nieuwe composities presenteren.

Richie Reichgelt (1989, Nijmegen) is een graag gehoorde jazzgitarist en muzikale duizendpoot. Hij speelt op podia over de hele wereld, van festivals tot concertzalen, in uiteenlopende bezettingen. Tijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige gitarist. Met verschillende genres in zijn vingers, van jazz tot pop tot aan Braziliaanse muziek, kan hij zijn virtuositeit kwijt bij tientallen artiesten en bands. Bij Otis x Brebl speelt hij elke woensdag tijdens zijn Jazz Republic Sessions met bijzondere gasten zoals Philip Lassiter, Tineke Postma, Anton Goudsmit en Peter Beets.

Reichgelt haalt inspiratie uit de verschillende projecten en uit andere culturen. Hij bracht zijn verzamelde invloeden onder in zijn debuutalbum “Groovy Elephant’ (2018). Met Jazz als rode draad knipoogt hij smaakvol naar funk, soul en dance. Subtiel groovende jazz met een eigenzinnig smaakje. Op zijn CD staan zijn natuurlijke sound en ritme gevoel centraal wat zorgt voor een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde, tijdloze jazz.

Naast concert is er ook een expositie van Fotograaf Robin Wagenaar. Robert Wagenaar sloot de afgelopen maanden aan voor een uitgebreide fotodocumentatie, die tegelijkertijd met de presentaties van Reichgelt te zien is. Bekijk ook de videoverslagen van het maaktraject op www.jazzstadnijmegen.nl, gemaakt door Podium 8 en Jasper Nijs Filmt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten voorverkoop:

€ 15(excl. 0,79 servicekosten)

Korting studenten en jongeren  €12,50

Kaarten avondkassa: € 17,50 en € 15