Reeds & Deeds


Event Details


Sextet Reeds & Deeds brengt de muziek van Rashaan Roland Kirk opnieuw tot leven.

“Wat is jazz? Al ruim honderd jaar is een adequate, inhoudelijke omschrijving van dit muzikale fenomeen een open vraag. Muziekwetenschappers hebben er hun kennis op stukgebeten, maar nu, eind 2016 is er een kraakhelder antwoord. Niet in woorden, wel in daden. Reeds & Deeds, een in Nijmegen wortelend sextet, heeft elke omschrijving die ooit aan het begrip jazz is gehangen, in één ontwerp verenigd. Jazz is Reeds & Deeds en Reeds & Deeds is jazz. Punt uit.” (JazzNu)

Reeds & Deeds is een eerbetoon aan de muziek van Rashaan Roland Kirk. Reeds & Deeds zijn: Frans Vermeerssen: saxofoon, Alex Coke: saxofoon, dwarsfluit, Bo van de Graaf: saxofoon, Michiel Braam: piano, Arjan Gorter: bas, Makkie van Engelen: drums

Zowel Alex Coke als Frans Vermeerssen brachten ooit een album uit met muziek van Kirk. Ook saxofonist Bo van de Graaf is een groot liefhebber van zijn werk en zo ontstond Reeds & Deeds, met de buitenissig improviserende ritmesectie Michiel Braam, Arjen Gorter en Makki van Engelen. De bandnaam is ontleend aan het gelijknamige album van Kirk uit 1963 Zes musici die binnen een handvol seconden een zaal platspelen. Een hecht collectief wortelend in de rijke jaren vijftig en zestig van de jazz en voor geen ander vergelijkbaar orkest, waar ook ter wereld onder doet.

Muziek:

Bezetting:  Frans Vermeerssen: saxofoon, Alex Coke: saxofoon, dwarsfluit, Bo van de Graaf, saxofoon, Michiel Braam: piano,Arjan Gorter: bas, Makki van Engelen drums.

Zaal open: 19.30

Aanvang: 20.00

Kaarten voorverkoop: € 13 en  €10  voor jongeren tot 26 jaar (excl. 0,79 servicekosten)

Kaarten avondkassa: € 15 en € 12