Podium JIN op de Kaaij Special!: Teun Creemers + Malinese Friends


Event Details

  • Date:

Teun Creemers is te gast op: 4 en 24 juli en toont zijn liefde voor Afrikaanse muziek en jazz.

Teun Creemers is een basgitarist uit Nijmegen die de laatste jaren niet alleen veel bezig is geweest met zijn band “De Raad van Toezicht” maar ook met zijn grote liefde voor Afrikaanse muziek. Sinds 2017 speelt hij namelijk regelmatig met verschillende West-Afrikaanse musici op podia binnen en buiten Europa.

Sinds kort speelt hij in de band van Harouna Samake. Een virtuose Kamale N’goni speler uit Mali die een indrukwekkende status heeft opgebouwd binnen de Afrikaanse muziek. Harouna speelt namelijk al jaren in de band van Salif Keita en heeft daarnaast met groten als Etienne Mbappe, Bassekou Kouyate en Ngoni Ba gespeeld.

Naast Harouna komen ook Harouna’s vrouw Assetou Diakite (zang) en bandleden Thibaut Legre (drums), Madou Sanogo (percussie) en Youssouf Daba Diarra (kamale n’goni) mee. Samen met Teun zullen zij muziek komen spelen van de verschillende bandleden in een kleinere semi-akoestische setting. Het originele repertoire van Harouna zullen zij echter bewaren voor hun concert op het Afrika Festival in Hertme op 6 Juli.

Line-up:

Thibaut Legre (Mali) – Percussie-¬†Madou Sanogo (Mali) – Percussie-¬†Harouna Samake (Mali) – Kamale N’goni / Gitaar-¬†Youssouf Daba Diarra (Mali) – Kamale N’goni -Assetou Diakite (Mali) – Zang-¬†Teun Creemers – Basgitaar

Sounds like: https://www.youtube.com/watch?v=qL8VjQ7ueog

Locatie: De Kaaij

Aanvang: 20.00

Entree: gratis

Www.jinjazz.nl