Podium JIN op De Kaaij: Richie Reichgelt 4tet


Event Details


Nijmeegse gitarist Richie Reichgelt is uitgenodigd om zijn debut album te presenteren.

Richie Reichgelt heeft zich na de succesvolle afsluiting van zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium In Den Haag geconcentreerd op het werk als uitvoerend musicus. Na zijn studie is hij naar Berlijn verhuisd om daar naast het spelen, muzikale inspiratie op te doen. Binnen de uitgebreide muziekscene van Berlijn heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige gitarist.

Hij heeft samengewerkt en opgetreden met zowel nationale als internationale bekende musici zoals o.a Eric Vloeimans, Shirma Rouse, Tineke Postma, Fay Claassen, Ntjam Rosie, Kim Hoorweg, Marjorie Barnes, Vincent Herring, Joseph Bowie, John Ruocco, Eric Ineke, Willie Jones|, Rob van Bavel, Sazz Leonore, Maarten Hogenhuis en velen meer.

Als gitarist met een jazz achtergrond is Richie Reichgelt door de jaren heen geïnspireerd geraakt door zijn ervaringen met verschillende stijlen uit verschillende projecten en culturen. Hij brengt dit alles nu samen tot een debut album met volledig eigen composities die invloeden van funk, soul, r&b, bebop en dance bevatten. Voor zijn album heeft hij jonge professionele musici uitgenodigd die net als hij zijn opgegroeid met deze stijlen en die daarom zijn passie delen

Een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde tijdloze jazz.

https://open.spotify.com/artist/3PhT9mLhF48H2agE4rb7Cz?si=mMTQAjPfQFycuvXNWHZmDg

Website: www.richiereichgelt.com

Locatie: De Kaaij

Aanvang: 21.00

Entree: gratis