Podium JIN @ Easter Jazz: Wiro Trio – SMANDEM – BRO


Event Details


2e Paasdag kent in Nijmegen-Oost een mooie traditie; het Easter Jazz Festival.
In zes kroegen treden van ‘s middags tot middernacht top jazzformaties op. Dit zijn veelal bekende en gerenommeerde acts maar ook voor lokaal talent is plaats op het festival. Jazz is een zeer veelzijdig genre en Easter Jazz biedt de bezoeker de mogelijkheid deze muziek in al haar stijlen en facetten te beluisteren.

De kroegen zijn allemaal op loopafstand van elkaar dus plan je eigen route en laat je verrassen door een bonte mix van be-bop, groove-jazz, jazzpop, bigband, free jazz, boogiewoogie en veel meer.

Zoals in voorgaande jaren is Podiium ook weer van de partij en dit jaar  bouwen wij ons Podium JIN op in Cafe ‘t Haantje.

Kaarten a  € 10,- zijn verkrijgbaar aan de deur van de deelnemende kroegen. Hiermee kun je alle podia bezoeken.

15.00 -17.00: Wiro Trio

foto Govert de Roos

Podium JIN opent deze editie van Easter Jazz met Wiro Trio

De musici Wiro Mahieu, Pieter Bast en Gé Bijvoet kennen elkaar al decennialang en speelden in verschillende formaties samen met oa Eric Vloeimans, Charlie Mariano, Paul van Kemenade, Dick de Graaf en Ad Colen. Nu voor de gelegenheid van Easter Jazz brengen ze eigen werk en jazz-standards waarin de 3 instrumenten gelijkwaardige rollen kunnen hebben. Kijk voor meer info op hun uitgebreide websites. Een mooie opening van deze Podium JIN at Easter Jazz door “Local Hero” Wiro Mahieu

18.00 – 20.00 : SMANDEM

Podium JIN presenteert SMANDEM.
Virtuositeit van eigen bodem!

SMANDEM biedt meer dan Jazz.. De jonge Amsterdammers wisselen heerlijk warme klanken af met gecontroleerde chaos. De individuele kwaliteiten van dit viertal komen allemaal ruimschoots aan bod, maar in het samenspel wordt de kracht en vooral de frisheid van SMANDEM helemaal duidelijk.  De band naam komt van het woord mandem: Britse  slang voor vriendengroep en dat is precies wat ze zijn en willen uitdragen: een BAND. Bas, drums, gitaar en toetsen. In hun muziek combineren ze alles wat ze tof vinden. Urban, jazz, hiphop, noem maar op. Een mix van oud en nieuw met hun eigen saus eroverheen. Eerder wonnen ze al de Keep An Eye The Records prijs en speelden ze op het Super Sonic Jazz Festival in Paradiso, nu is deze virtuoze band te gast bij Podium JIN op Ester Jazz.

21.00- 23.00 BRO

Podium JIN Presenteert BRO
Doorgewinterde jazz

BRO is een trio bestaande uit drie doorgewinterde rasmuzikanten: Bart Oostindie op gitaar, Sjoerd van Bommel op drums en Mike Roelofs achter het Hammond orgel.

Alle drie de heren hebben door de jaren heen een uitgebreide en gevarieerde staat van dienst opgebouwd als begeleider en/of bandleider en zijn regelmatig op binnen en buitenlandse podia te bewonderen in allerlei uiteenlopende samenstellingen. De band BRO biedt mogelijkheid om hun eigen muziek te spelen, vaak geïnspireerd door de klassieke hammond trio sound uit de jaren 60.

Het BRO geluid kenmerkt zich door in blues gemarineerde eenvoud, groove en pakkende melodieën. Tegelijkertijd veroorloven de muzikanten zich een hoop vrijheid en improvisatie in het vertolken van hun muziek, waardoor elke avond anders is. Een mooie afsluiter van deze editie van Podium JIN bij Easter Jazz.