Podium JIN op De Kaaij: Claudio Jr. De Rosa/Alessio Bruno/Ruud Voesten


Event Details


Op 14 augustus zijn de Rotterdamse jazzmusici Claudio Jr De Rosa, Alessio Bruno en Ruud Voesten te gast bij Podium JIN op De Kaaij.

Saxofonist, basclarinetist, arrangeur en componist Claudio Jr De Rosa is een rijzende ster in de Europese jazzscene. Genoemd in de Top 10 van Nieuwe Italiaanse Artiesten 2017 en als winnaar van onder anderen de Premio Nazionale “Chicco Bettinardi 2016” en de Louis van Dijck Jazz Award 2016 is hij een veel gevraagde solist op onder anderen North Sea Jazz en Umbria Jazz.

Zijn meest recente wapenfeit is zijn nieuwe plaat Forces, die begin 2019 verscheen. Alessio Bruno is een muzikale duizendpoot die even thuis is in klassieke muziek als jazz.Na studies aan het Rotterdams en Haags conservatorium is hij nu een veel gevraagde sideman, die terug te vinden is op legio festivals door Europa.

Drummer Ruud Voesten heeft zich altijd bewogen tussen de wereld van rock en jazz. Even thuis in de muziek van voormalige elektro rock band Krach als in de vrij improvisatie van het Rok Zalokar trio, is hij terug te vinden op/in/bij Paradiso, DWDD, ES/NS, North Sea Jazz en Ljubljana Jazz.

Naast veel gevraagde sideman is hij ook sinds 2016 leider van zijn eigen band ROEST, waar hij zijn liefde voor harde gitaren en improvisaties combineert. Begin volgend jaar zal hun nieuwe EP verschijnen.

Bezetting: Claudio Jr De Rosa – bas kalrinet, Alessio Bruno- bas en Ruud Voesten – drums

www.ruudvoesten.nl

 

Locatie: De Kaaij

Aanvang 20.00

Entree: gratis

www.jinjazz.nl