Podium JIN op De Kaaij: Mike Roelofs / Hlib Baisha


Event Details


 

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Roelofs’ verhaal is altijd persoonlijk en dichtbij. Klank, sfeer en improvisatie vormen het drievoudig leidraad in zijn werk. Roelofs is bekroond met verschillende prijzen waaronder de compositie prijs van de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz festival 2008 en de Annie MG Schmidt prijs voor beste theaterlied van 2013. Als pianist is Mike actief door heel Europa en ook daarbuiten.

Hlib Baisha is een Oekraïense jazz gitarist, arrangeur en componist woonachtig in Nederland. Hij vervoegt jazz improvisatie met een variëteit aan vormen uit de klassieke muziek.

Hlib studeerde jazz gitaar aan het Kharkiv College of music in Oekraïne en behaalde zijn masters aan het conservatorium in Maastricht. Tijdens zijn korte tijd tijd in Nederland, arrangeerde hij voor het jazz orchestra of the concertgebouw, schreef hij muziek voor de belgische film ‘in de mond van waanzin’ en ontving hij de ‘Louis van Dijk award’ 2019. Hlib leidt zijn eigen trio waarmee hij zijn muziek ter gehore brengt.

Hlib en Mike leerde elkaar kennen tijdens de eerste editie van ‘new cats on the block’, een concertreeks mede mogelijk gemaakt door podium JIN Nijmegen, in Brebl. Vanavond is dit bijzondere duo live te zien op De Kaaij

Locatie: De Kaaij

Aanvang 20.00

Entree: gratis

www.jinjazz.nl