Pierre Courbois 81+: 3GEN3 Courbois/Mahieu/Schilderink + Jasper van ‘t Hof


Event Details


81!
Op 23 april 2021 werd jazzlegende Pierre Courbois 81 jaar. Om dit te vieren gaat  hij op Podium JIN een bijzondere avond neerzetten met een nieuw trio 3GEN3 en met zijn all time muzikale vriend Jasper van ‘t Hof.
Drie generaties komen bij elkaar in 3GEN3:  Pierre Courbois – drums (1940), Wiro Mahieu- bas (1964) en Jesse Schilderink  – sax (1995).
Pierre heeft een avondvullend programma samengesteld.

  • Courbois Solo
  • Courbois – Van ‘t Hof
  • 3GEN3: Courbois-Mahieu-Schilderink
  • 3GEN3 + Jasper Van ‘t Hof

Jazzdrummer, componist en bandleider Pierre Courbois is sinds jaar en dag een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz, met zowel nationale als internationale erkenning. Courbois behoort tot de grondleggers van de Nederlandse en Europese jazz. Hij heeft samengewerkt met tal van toonaangevende musici waaronder Willem Breuker, Eric Dolphy, Ben Webster, Peter Brötzmann, Joachim Kühn, Jasper van ‘t Hof, Jeanne Lee, Gunter Hampel, Jan Akkerman, Bud Powell, Jean-Luc Ponty, Don Byas, Stan Getz, Mal Waldron, Polo de Haas en Gary Peacock.

Inmiddels staat Pierre Courbois al meer dan 60 jaar op de planken en zijn 81e verjaardag is een goede reden voor een nieuw ensemble 3GEN3 waarmee hij vanaf oktober 2021 op tournee gaat.

3GEN3 is een generatie overstijgend trio met naast Pierre Courbois – drums, Wiro Mahieu – bas en Jesse Schilderink – sax.

Wiro Mahieu  is al meer dan 30 jaar een veel gevraagde bassist, hij Kreeg o.a. lessen van Ray Brown, Eddy Gomez en Miroslav Vitous. Hij is te horen op meer dan 35 cd’s waaronder ook zijn eigen “Low Motion Trio”. Werkte met Charlie Mariano, Kenny Wheeler, Thomas Chapin, Benny Mauphin, Bob Mallach, (drummer) Tony Levin, Tony Lakatos, Ack van Rooyen, Paul van Kemenade en Rob van den Broeck.  http://www.wiromahieu.com

Jesse Schilderink: is een rijzende ster in het Nederlandse jazzlandschap. Hij is hoofdzakelijk actief in de scene van instrumentale en geïmproviseerde muziek. In 2019 studeerde hij met een 9,5 af aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Ook studeerde hij een deel van zijn bachelorstudie aan het NTNU conservatorium in Trondheim (Noorwegen). Gedurende zijn studie volgde Jesse lessen bij onder meer Ben van den Dungen, Dick de Graaf, Eirik Hegdal en Mette Rasmussen. Sindsien is het snel gegaan en is hij een veel gevraagde saxofonist Als saxofonist in zeer uiteenlopende acts, waaronder De Raad van Toezicht, Ezthetic, Alessandro Fongaro’s Pietre, Peter Somuah Group, Spunk! en Son Bent Braam. www.jesseschilderink.nl

“Jasper van ‘t Hof is pianist en componist. Hij geniet bekendheid als virtuoos toetsenist en is een van de meest actieve jazzmusici van Europa. Zijn nieuwsgierigheid maakt hem tot toonaangevend vernieuwer in de Europese jazzscene, op (elektrische) piano, synthesizer en ook kerkorgel. Hij beperkt zich niet tot één stroming, maar speelt bebop, freejazz, groove jazz, jazzrock, fusion, pop en wereldmuziek. Meermaals werd hij door internationale jazztijdschriften uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa. In 2018 ontving hij de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek.  https://www.jaspervanthof.com/

Een bijzondere concer,t, een eerbetoon aan Piere Courbois. Een unieke kans om Pierre Courbois in zijn veelzijdigheid te zien. Een drummer van wereldformaat viert zijn feestje bij Podium JIN.

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten voorverkoop: € 14 en € 11 voor jongeren tot 26 jaar (excl. 0,79 servicekosten)

Kaarten avondkassa: € 16 en € 13