Pelican Three met speciale gast Martin Gort


Event Details


Pelican Three met speciale gast Martin Gort

Pelican Three is het nieuwe trio van trompettist Dirk Beets, saxofonist en basklarinettist Iman Spaargaren en gitarist Mark Tuinstra . Trompettist

Dirk Beets¬†startte zijn carri√®re in 1989 met de band De Dijk waarmee hij op alle prominente podia van Nederland speelde. Met het orkest van Bob Brookmeyer speelde hij in New York in de beroemde club ‚ÄúThe Village Vanguard‚ÄĚ. Dirk begeleidde tal van prominente artiesten als Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer. Hij speelde tevens bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het New Rotterdams Jazz Orchestra en nam op met o.a. Defunkt en Jazzinvaders.

Iman Spaargaren speelt tenorsaxofoon, klarinet en basklarinet. In 2012 was hij Young VIP, wat hem de mogelijkheid gaf om met zijn eigen groep in Nederland op tournee langs gerenommeerde podia te gaan. Iman speelt o.a. in Undercurrent Trio met Guillermo Celano en Marcos Baggiani en in het StarkLinnemann Quartet dat klassieke meesterwerken met wereldmuziek en jazz vermengt.

“Melody and lyricism are strong features of saxophonist and composer Iman Spaargaren. With clear expositions he wanders on paths leading to adventure”¬†(Jan Jasper Tamboer, het Parool).

Veelzijdig gitarist Mark Tuinstra is autodidact zijn muzikale focus is breed, van jazz en vrije improv tot Afrikaanse en Indiase muziek, en ook pop. 
Mark speelt momenteel in de Nordanians; in een band met Senegalese zanger Omar Ka.

Als speciale gast komt Martin Gort. Martin Gort is al geruime tijd tot de top off the bill in percussiewereld.¬† Hijn”timmert” al meer dan 35 jaar aan de weg ¬† en is met zijn muzikaliteit, veelzijdigheid en flexibiliteit een veelgevraagd allround percussionist. (https://martingort.nl).

Pelican Three wentelt zich vol overgave in eigenzinnige composities en schurkt behoeftig aan tegen een breed pallet aan klankkleuren. Voeg daarbij speciale gast Martin Gort en het palet van Klankleuren wordt nog verder uitgebreid.

De muziek van het trio beweegt zich van lyrische kamermuziek tot rauwe punk en van gevoelige vrije composities tot humoristische escapades met respect voor en kennis van de jazztraditie.

Intens samenspel van 4 gelijkwaardige muzikale teamspelers brengt op een organische manier glasheldere verhaallijnen, gepassioneerde solo’s en gebruik van ruimte in deze ongebruikelijke bezetting bij elkaar. P

Kaarten Avondkassa: ‚ā¨ 10

Dit concert is mede mogelijk door Fonds Podium Kunsten binnen balkonsubsidie regeling