Open Pintures # 2 Daniel vander Duim/Elenie Wagner


Event Details


 

Open Pintures # 2 : een muzikale ontmoeting tussen Daniel van der Duim en Elenie Wagner.

In samenwerking met Thieme Loods en Podium JIN presenteert Dani√ęl van Der Duim twee bijzondere concert avonden onder de naam Open Pintures.

Nijmeegse pianist Dani√ęl van Der Duim maakt de laatste jaren naam met zijn Doppler Trio: ¬†een Duits/Nederlandse samenwerking met een verfrissende kijk op de huidige ge√Įmproviseerde muziek. Het Doppler Trio was onlangs nog te zien bij Mondriaan Festival, Jazz International Rotterdam en Jazz International Nijmegen. Nu presenteert hij een bijzondere reeks duo concerten: Open Pintures

Open Pintures is een vervolg op zijn masterstudie waar hij op zoek ging naar de mogelijkheden/grenzen van de vleugel middels het gebruik van elektronica. Binnen Open Pintures gaat Daniel een dialoog aan met Michiel Braam en √Čl√©nieWagner. Twee Muzikanten komend uit diverse muzikale richtingen. Een bijzondere serie waarbinnen ontmoeting, communicatie en improvisatie centraal staan.

Open Pintures # 2: een muzikale ontmoeting tussen Daniel van Der Duim en √Čl√©nie Wagner.

¬†√Čl√©nie Wagner, is performer, theatermaker en oprichter van het interdisciplinaire collectief ZUHAUSE.

Ze studeerde in 2014 af aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Sindsdien werkte √Čl√©nie onder andere voor dansgezelschap Club Guy & Roni, het NNT, de VPRO, Locatietheater de PeergrouP, Culturele Hoofdstad Leeuwarden en de opleiding docent theater op ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. √Čl√©nie richt zich in haar werk op de kracht van de menselijke stem waarbij de grenzen tussen verschillende muziekgenres vervagen en de stem meer wordt dan enkel een lyrisch instrument. Begin 2020 lanceerde √Čl√©nie in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest haar eerste eigen popalbum onder de naam ‚ÄėEli√ęn.‚Äô Hiervoor reisde ze in 2019 samen met haar collectief ZUHAUSE drie maanden dwars door Europa en schreef haar songs gedurende deze roadtrip in een klein campertje. Voor de muzikale creatie en productie van al haar muziek werkt √Čl√©nie intensief samen met pianist/toetsenist en producer Dani√ęl van der Duim, tijdens dit concert gaan ze het experiment aan met deze muziek, wat zal zorgen voor een spannende reis tussen stem en piano met effecten.

Muziek

Website

https://www.danielvanderduim.nl

https://www.dopplertrio.com

https://www.wirsindzuhause.nl/elien