Nos Otrobanda + Orquesta Salsabor


Event Details


Vanavond een feestelijke opening van het JIN seizoen met Nos Otrobanda en Salsabor: Nos Otrobanda bestaande uit Michiel Braam (piano), Aty de Windt (bass), André Groen (guiro) speelt Antilliaanse muziek voeg daarbij de swingende klanken van Qrquesta Salsabor en je hebt alle ingrediënten voor een feest.

Michiel Braam is jazz muzikant met een lange staat van dienst : Boy Edgar Prijs winnaar, Bik Bent Braam,trio BraamDeJoodeVatcher, Hybrid 10tet etc.

Hij wasj de pianist van het European Danzón Orchestra dat traditionele Cubaanse muziek speelde. Met Nos Otrobanda verdiept hij zich in Antiliaanse muziek. Antilliaanse wals, tumba, danza en mazurka was lange tijd de muziek die op de Antillen alom aanwezig was. In Nederland wordt deze specifieke muziek, die zowel aan de muziek van Chopin en Schubert doet denken als Caribisch swingt, nauwelijks gespeeld en het mag zeker bijzonder heten dat er een programma wordt verzorgd waarin Edgar Palm, een telg uit een hele lange traditie van Antilliaanse componisten en instrumentalisten, centraal staat.

Orquesta Salsabor is een energieke salsa bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Het orkest speelt de grote klassiekers van het traditionele latin en salsa bigband repertoire uit Cuba van onder andere Machito en Benny Moré. Daarnaast brengt Salsabor de 70/80-er jaren New York Salsa Dura stijl, de groovende muziek uit ‘el barrio’ van New York van salsa iconen als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra. Orquesta Salsabor is bijna 20 jaar actief op Nederlandse en buitenlandse podia. Ze zijn te horen op diverse muziekfestivals en salsafeesten.

Een mooi dubbelconcert waarbij diverse composities gezamenlijk worden uitgevoerd.

YouTube Nos Otrobanda

Youtube Salsabor

Entree: € 12,50 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 10
Kaarten: Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl