Myrthe van de Weetering ft. Tony Roe, Thomas Pol & Jamie Peet


Event Details


Componist en violist Myrthe van de Weetering (1988) bracht haar debuutalbum Dégoût uit in 2017. Dégoût bestaat uit 17 korte composities met verschillende bezettingen en variërende klankkleuren; van intieme strijkduo’s tot energetisch jazzcombo met blazerssectie. De cinematografische jazz wordt gespeeld door een aantal van de beste spelers van Nederlandse bodem. Het prachtige artwork met foto’s van Maarten Groen roept de atmosfeer op van de film noir, waarvoor de muziek van Dégoût als een soundtrack dient.

Van de Weetering raakte geïnspireerd door de film Ascenseur pour l’échafaud (1958) waarvoor niemand minder Miles Davis de soundtrack componeerde. In scherp contrast met de meeste bestaande soundtrack was er veel ruimte voor improvisatie, waardoor de spelers muzikaal konden reageren op parameters als spanning, vormen, kleuren, snelheid en sfeer.

Live wordt de jazz vertolkt door Tony Roe (Tinmen and the Telephone, Room 11), Thomas Pol (Benjamin Herman, Go Pony!, Coal Harbour, Tango Extremo) en Jamie Peet (Niels Broos, Bart Wirtz, Glenn Gaddum jr.). Er zullen een aantal nieuwe stukken gespeeld worden, er zal gespeeld worden met het bestaande materiaal en er zal veel ruimte zijn voor improvisatie. Ze werden uitgenodigd bij Vrije Geluiden en verschillende radiostations, en ontvingen enkel
lovende recensies in de pers en bladen.

Band:
Tony Roe – piano (https://tinmenandthetelephone.com)
Thomas Pol – contrabas (http://www.thomaspol.com)
Jamie Peet – drums (https://www.vpro.nl/speel~WO_VPRO_11636901~vpro-vrije-geluiden-buiten-spelen-niels-broosjamie-peet~.html)
Myrthe van de Weetering – viool & fx (www.degout.nl & www.myrthevandeweetering.com)

Vrije Geluiden:

Entree: € 10,-
Kaarten: Verkrijgbaar aan de kassa van Brebl