Muller4Tet & Traditional Jazz


Event Details


Mart Muller (altsax), Chris Muller (piano), Jorrit Romme (drums) en Nico de Boer (bas) vormen samen het MullerKwartet. Deze (meest) jonge en zeer getalenteerde jazzmusici uit Nijmegen en omgeving spelen, naast enkele spannende composities van Chris, de wat minder bekende, uitdagender jazz standards. Chris, Mart en Nico kennen elkaar uit de big band van het Stedelijk Gym Nijmegen en werkten succesvol samen in de SGN Jazz Messengers. Chris en Mart speelden, jarenlang in de PuBi’s van Guus Tangelder. Chris speelt bij en arrangeert voor het Eindhoven Jazz Orchestra. Jorrit studeert drums aan het Tilburgs Conservatorium, en drumt o.a. regelmatig in Paradox.
Na een energiek, swingend en virtuoos debuut als kwartet bij LUX op de Vierdaagsefeesten 2018, met Melvin van Wilsem op drums, komt dit viertal nu weer bijelkaar in Brebl, om samen met Traditional Jazz een geweldige avond neer te zetten.

Traditional Jazz is gestart als lesband op De Lindenberg onder leiding van Wiro Mahieu. De vaste kern speelt al vele jaren met elkaar. Aanvankelijk werden vooral bekende jazz standards uit de Real Books gespeeld. Daarbij gaat het meestal om Amerikaanse componisten. Maar geleidelijk aan kwam er steeds eigentijdser repertoire op de muziekstandaard. Zo spelen ze inmiddels veel jazz en funk van Nederlandse bodem. Overigens wel met Engelse titels. Vandaar de naam van hun tweede optreden in Brebl: Traditional Jazz goes Dutch.
Sinds hun vorige concert in onze Nijmeegse jazztempel is Luciën Matheeuwsen de nieuwe supervisor van het octet. Op 17 april laten ze zowel composities horen van gearriveerde Nederlandse jazz musici als van aanstormend talent uit de regio waaronder bekende lokale jonge helden. Ze worden daarbij afgewisseld door het Muller Kwartet.

Bezetting:
Muller4tet: Mart Muller – altsax, Chris Muller – piano, Jorrit Romme – drums, Nico de Boer – contrabas.

Traditional Jazz: Marleen van Dijk – altsax, Guy Zigterman – tenorsax, Joost Pingen – trompet, Farid Faasen – vocals, Jan Menger – gitaar, Henry Moorman – gitaar, Norman Samuels – basgitaar en Herman Bartstra – drums.

Zaal open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €5
Kaarten: Verkrijgbaar aan de kassa van Brebl