Mike Roelofs/Rakalam Bob Moses/Ryan Carniaux/Luca Müller


Event Details


New Cats on The Block is een  muziekserie van Podium JIN en  pianist/componist Mike Roelofs.  Een avond waarbinnen musici elkaar ontmoeten.

Voor deze derde editie heeft Mike niemand minder dan Ra Kalam Bob Moses weten te strikken! Wederom een legende bij Podium JIN.

Naast RaKalam Bob Moses neemt Mike ook trompettist Ryan Carniaux en bassist Luca Müller mee. Samen spelen ze stukken van het album “Fatherhood” van RaKalam Bob Moses!

RaKalam Bob Moses (74) is een levende legende. Als tiener speelde hij in de band van Roland Kirk. Later, in 1966, vormde hij ‘The Free Spirits’ samen met gitarist Larry Coryell. Eind jaren zestig speelde hij in de groep van Gary Burton. Daarnaast speelde hij Pat Metheny’s ‘Bright Size Life’ en op  trio album met Pat Metheny en Jaco Pastorius.

Moses is een begenadigd en inspirerend docent. Hij schreef het boek ‘Drum Wisdom’ en doceert momenteel aan de ‘New England Conservatory’ in Boston. Moses was door de jaren heen een veel gevraagd sideman voor onder andere Michael Brecker, Steve Swallow, Dave Liebman, Pat Metheny, Hal Galper en vele anderen.

Trompettist Ryan Carniaux (39) is een in Keulen woonachtig, inventieve jazz trompettist, geboren in New York. Hij studeerde jazz trompet in de jaren 90 aan de Berkley College of music.

Hij tourde met o.a. Manfred Schoof, Wolfgang Lackerschmidt en Gerd Dudek. Ryan leidt sinds 2001 zijn eigen bands, waarmee hij drie albums opnam. Vanaf 2015 is Ryan verbonden aan de Folkwang universiteit in Essen, waar hij jazz trompet doceert. Ryan geldt als een van de meest creatieve improvisatoren die de Duitse jazz scene rijk is.

Mike Roelofs (38) is een meermaals bekroond, veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis naar eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Mike leidt zijn eigen trio in Nederland maar is actief door heel Europa met o.a Nicolas Simion en Minyeshu.

Mike mocht verschillende prijzen in ontvangst nemen o.a. de prijs voor beste compositie DJC 2008, Annie M.G. Schmidtprijs voor beste theaterlied 2013 en de Jerry van Rooyen award.

Vanavond bundelen deze heren hun muzikale ideeën voor een uniek optreden: Enige concert in Nederland: do not miss out!

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree:  € 10 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 7,50

Kaarten: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/mike-roelofsrakalam-bob-mosesryan-ca

Ook verkrijgbaar aan de kassa in Brebl.

Dit event is mogelijk gemaakt door: