Mike Roelofs New Cats On The Block


Event Details


New Cats on The BlockĀ is een Ā muziekserie van Podium JIN enĀ  pianist/componist Mike Roelofs.Ā  Een avond waarbinnen amateurmusici, jonge talenten en professionalsĀ  elkaar ontmoetten.

ā€˜New Cats On The Blockā€™ biedt alle mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen professionele muzikanten en aanstormend talent, leidend tot nieuwe composities en uitvoeringen, podiumervaring en verrassende, avontuurlijke samenstellingen voor publiek. Onder artistiek leiding van Mike Roelofs presenteert elke avond een nieuw kwartet zich aan het publiek.

Tijdens deze tweede editieĀ  zal Mike Roelofs (piano) worden bijgestaan door Helen Svoboda ā€“ contrabas, Andrew Saragossi – tenor sax,Ā Arnoud Gerritseā€“ drums,

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant-garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Hierbij betrekt hij, naast de piano, ook andere instrumenten zoals percussie of stem. Roelofsā€™ verhaal is altijd persoonlijk en dichtbij. Klank, sfeer en improvisatie vormen het drievoudig leidraad in zijn werk.

Roelofs is bekroond met verschillende prijzen waaronder de compositie prijs van de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz festival 2008 en de Annie MG Schmidt prijs voor beste theaterlied van 2013. Als pianist is Mike actief door heel Europa en ook daarbuiten.

 

Entree:Ā  ā‚¬ 7,50 Studenten/jongeren tot 26 jaarĀ  ā‚¬ 5

Kaarten:

Ook verkrijgbaar Ā aan kassa van Brebl.

Dit event is mogelijk gemaakt door: