Michiel Stekelenburg – CATHARSIS


Event Details


Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene en evenmin bij Podium JIN. Als lid van het voormalige De Raad van Toezicht maar ook middels zijn eigen kwintet. In 2011 bracht hij zijn lovend ontvangen debuut Hypnos uit, dat enkele jaren later werd overtroffen door Layers, een album dat zelfs binnenkwam op nummer 1 van de iTunes Jazzlijst.

Naast het warme geluid vallen vooral Stekelenburgs composities op. Vakblad Gitarist complimenteert hem door te schrijven over ‘Luisterrijke, doordacht opgezette stukken die prettig in het gehoor liggen en niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker,’ en het invloedrijke Amerikaanse All About Jazz zegt: ‘An excellent, varied set of contemporary jazz. Stekelenburg shines as composer and guitarist, and his fine band never fails to deliver. We look forward to hearing more from them.’

Nu introduceert Stekelenburg zijn nieuwe 7-koppige band Catharsis, waarvan het nieuwe album verschijnt op 15 maart op Challenge Records. De groep bestaat uit zeven musici die elk de grenzen van het denken en de muzikale expressie verkennen. Uit een breed muzikaal spectrum worden jazz, rock, indie en modern gecomponeerde muziek samengevoegd, waarbij de modern gearrangeerde driestemmigheid van de blazers een essentiële rol speelt in het totaalgeluid. Verwacht vurige geïmproviseerde solo’s, ondersteund door etherische texturen en dynamische composities. Aan de andere kant deinst het septet niet terug voor het leveren van een flinke dosis rauwe energie!

Michiel Stekelenburg (gitaar), Jesse Schilderink (saxofoon), Tom Ridderbeekx (trompet), Odei Al-Magut (trombone), Sjoerd van Eijck (piano), Thomas Pol (bas), Jasper van Hulten (drums)

Zaal open: 20.00
Aanvang: 20.30
Tickets: 17,50 vvk / 5,00 <26/CJP / 20,00 kassa