JINJAZZ@Brebl: Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch ‘n’ Monk


Event DetailsMark Haanstra & Oene van Geel (foto: Veenstra)

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Mark Haanstra & Oene van Geel: “Shapes of Time” albumpresentatie

“Na al die jaren hebben de heren aan een likje telepathie genoeg” – Eddy Determeyer, Draai om je oren

Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Door de meest uiteenlopende muziek samen te spelen -van jazz tot klassiek en van Indiase muziek tot pop- ontwikkelden zij een verrassend eigen idioom. Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast in de kleinst mogelijke band. In februari 2018 verschijnt het debuutalbum Shapes of Time, een bijzondere uitgave in samenwerking met beeldmaker Udo Prinsen.

Shapes of time 
Een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken, wordt voelbaar gemaakt in Shapes of Time. Beeldmaker Udo Prinsen installeerde tijdens een poolexpeditie verschillende pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. Korte bewegingen zijn op de beelden niet zichtbaar, wel de bewegingen van de zon langs de hemel als een gestold verloop van tijd. De muziek van Mark en Oene is net als deze beelden: één geheel opgebouwd uit elementen die voortgekomen zijn uit jaren samen spelen en ideeën uitwisselen. Je hoort en ziet dingen die je kent, maar in een totaal ongebruikelijke vorm. 
Op het album en tijdens de concerten vormen muziek en beeld een poëtisch geheel.

Bezetting: 
Mark Haanstra – basgitaar, Oene van Geel – altviool

www.markoene.nl

www.facebook.com/markoene

www.instagram.com/markhaanstraoenevangeel

udoprinsen.com

Bitch ‘n’ Monk

“De musici zijn expressief en speels, de teksten krachtig en onvoorspelbaar, elegante en grove klanken worden afgewisseld.” – JAZZISM

Bitch ‘n Monk bestaat uit de non-conformistische fluitist Maurizio Velasierra en Heidi Heidelberg, een anarchistische sopraan en gitariste. Zij spelen een ongebruikelijke verzameling instrumenten: traditionele zuid Amerikaanse fluiten, bepaald ongewoon stemgebruik, elektrische gitaar en zelfontworpen elektronica. Samen creëren zij een sound vol contrasten, brutaal en volslagen origineel.

Bezetting: Maurizio Velasierra – fluit, Heidi Heidelberg – zang/gitaar

www.bitchnmonk.com

www.facebook.com/bnmonkmusic

www.twitter.com/bitchnmonk

www.instagram.com/bitchnmonk

Entree: € 13,- / Studenten/jongeren tot 26 jaar € 10,-
Kaarten:

Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.