Mark Alban Lotz Trio


Event Details


Turn on, Tune in, Drop Out!

Mark Alban Lotz experimenteert met verschillende stijlen en invloeden, van Indiase, Cubaanse of Turkse muziek tot elektronica. Een creatief mirakel en fluitfenomeen, binnen de internationale scène geroemd vanwege zijn ‘out of the box’ genre-bindende projecten. Deze projecten overspannen een boog van geïmproviseerde muziek uit Istanbul tot interpretaties van Afro Cubaanse religieuze muziek en uitstapjes naar elektronica.

Mark Alban Lotz keert nu terug naar de basis met een meer traditioneel Jazz trio.Vanavond presenteert hij een trio van internationale wereldklasse met een programma rond de LSD Guro Timothy Leary uit de jaren ’60.

Mark Albon Lotz Trio:
Mark Alban Lotz – Fluiten, elektronica,
Jamie Peet – drums
Zack Lober – contrabas.

Timothy Leary is een prominente figuur uit de jaren 60. Hij was een Amerikaanse psycholoog en schrijver die LSD inzette voor therapeutisch gebruik in de psychiatrie. Hij schreef en sprak ook over trans humanistische concepten met betrekking tot ruimtemigratie, toename van intelligentie en levensverlenging en ontwikkelde het ‘acht circuit model‘ van bewustzijn in zijn boek Exo-Psychology (1977).

Zijn  Eight-Circuit Model of Consciousness gaat over acht verschillende stadia van bewustzijns-niveaus en zijn inspiratie en uitgangspunt voor de performance van Mark Lotz.

Het debut van het Mark Lotz Trio de CD ‘The Wroclaw Sessions‘ sloeg in als een bom en won maar liefst twee keer in de ‘Best Of 2019’ van het toonaangevend blad ‘New York Jazz City Jazz Records magazine.’

De pers over deze CD:

All About Jazz (USA)

“Mark Alban Lotz is bringing sexy back into jazz with his trio recording The Wroclaw Sessions.”

Polish Jazzblog Spot (Poland)

“The Wroclaw Sessions” is a stellar example of musical chemistry and the essence of the sound.”

Jazz Da Gama (Canada)

“This is an album to die for.”

Muziek:

Website : https://lotzofmusic.com/

Locatie: Podium JIN in Brebl

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten voorverkoop: € 12,50 (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten Avondkassa:  € 15