Loek van den Berg Quintet


Event Details


Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houdt je op het puntje van je stoel met hun vertellende composities, oprechte improvisaties en hun fantastische controle over hun instrument. Hun muziek is anders, en laat je niet onverschillig! Je kunt dit voelen tijdens hun optredens, waarin je meegenomen wordt door de passie en het enthousiasme van de band.

“Loek is een bedachtzame speler met een ronde, melodische sound die zijn luisteraars mee op reis neemt.” – NRC, Rubriek “Rijzende Ster Jazz” 2023

“De kracht van dit kwintet ligt in het samenspel… De eigenheid zit hem in de verhalende, moderne stukken, die steeds mooi van sfeer zijn en regelmatig weten te raken.”– Jazzenzo

In 2019 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien hebben ze gespeeld op Festivals en Podia door heel Nederland, en hebben ze verschillende internationale tours achter de rug (o.a. naar India, Spanje en Malta). In 2022 won Loek, met het stuk ‘Wayfarer’, de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competitie en de zomer daarvoor won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition. In 2019 won Loek de Erasmus Jazz Prijs.

Door de jaren heen heeft het Quintet een eigen, herkenbare speelstijl en geluid ontwikkeld, die wordt gekarakteriseerd door de melodische composities van Loek.
In de band zijn alle leden gelijk: Ieder heeft zijn eigen stijl en sound, die naar voren komt in de composities, aangezien er veel ruimte is voor eigen interpretatie, improvisatie en interactie.

Hun debuut-album “Wayfarer” oogstte unaniem lovende kritieken als een beeldend, verhalend album, waarbij de composities je meenemen op de verschillende reizen die de saxofonist de afgelopen jaren maakte. Landschappen en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratie geweest voor dit album. Maar het is vooral het lyrische, sterk door de Scandinavische traditie beïnvloede, geluid van de saxofonist die emotioneel direct op het hart mikt waardoor de band zich onderscheidt, en die geen enkele luisteraar onberoerd zal laten.

Bezetting:
Loek van den Berg – Saxofoons
Nathan Surquin – Trombone
Aseo Friesacher – Piano
Cas Jiskoot – Contrabas
Willem Romers – Drums

Aanvang 20.30 zaal open 20.00
Tickets: 15,- VVK, 10,-<26 , 17,50 deur.