Loek van den berg quintet & Paul Van de Calseijde’s Contours Group


Event Details


Loek van den Berg Quintet

LYRICAL JAZZ AND HEAVY GROOVES!

Het kwintet van Loek van den Berg neemt je mee op een reis en houdt je op het puntje van je stoel met hun vertellende composities, oprechte improvisaties en hun fantastische controle over hun instrument.

Hun muziek is anders,  dit voel je tijdens hun liveshow,  waarbij de passie en het enthousiasme van de band je meeneemt.

Bezetting: Loek van den Berg (Saxofoons), Nathan Surquin: (Trombone), Aseo Friesacher (Piano), Dean Montanaro (Contrabas), Jens Meijer (Drums)

Paul Van de Calseijde’s Contours Group is het eerste akoestische jazz kwintet van saxofonist en componist Paul Van de Calseijde waarbij zijn eigen muziek centraal staat. Geïnspireerd door moderne jazzmuziek, de ECM sound en artiesten als Christian Scott, Kenny Wheeler en Brian Blade heeft Paul verschillende stukken geschreven. Losse melodieën en muzikale ideeën in zijn hoofd zijn voor het eerst vertaald naar volledige composities en worden op een vrije manier vertolkt door zijn band. “Contours” staat symbool voor de eerste stap in de Nederlandse jazzwereld, de uitlijnen die steeds verder muzikaal ingekleurd worden, maar ook voor de grenzen van de band en de muziek, waarbinnen alles mogelijk is.

Bezetting: Paul Van de Calseijde (Saxofoon), Thijs van den Geest (Trompet), Manuel Wouthuysen (Piano), Freek Mulder (Contrabas), Jens Meijer (Drums)

Kaarten: €8 en €5 (studenten) aan de deur van Brebl