Krupa & The Genes


Event Details


Stefan Kruger en Joost Patocka zijn twee Nederlandse jazzdrummers die met zo’n beetje iedereen in de Nederlandse jazzwereld hebben gespeeld. Maar in hun band KRUPA & The Genes (KRUPA van Kruger en Patocka) zitten meer grote jazz-namen: Anton Goudsmit (The Ploctones), Raphael Vanoli (Knalpot), Jasper Blom, Maarten Hogenhuis (Bruut!) en Sean Fasciani. Joost Patocka speelt met jonge talenten én gevestigde namen in de Nederlandse jazz, van Ruben Hein en Reinier Baas tot Benjamin Herman en Jesse van Ruller. Hij is bekend als begeleider van jazzvocalisten Rita Reys en Francien van Tuinen. Stefan Kruger is mede-oprichter van succesvolle Nederlandse bands als New Cool Collective en Zuco 103. En hij maakt internationaal furore als drummer en creative director van de Caro Emerald Band.

‘Invloeden strekken zich uit van afro-jungle, de swing uit de Krupa-glorietijd, swamprock, electro-groove en rock tot en met klassieke contrapunt. De dubbelbezetting genereert een lekker dampende volvette bandsound. Men gunt elkaar ruimte en avontuur, maar met name plezier’

(Jazzenzo).

‘Krupa & The Genes presenteerde zich in het BIMHUIS en de première van het septet sloeg in als een bom. Dat belooft nog wat voor de komende jaren’ (Draaiomjeoren).

Website: http://krupa-thegenes.com/

 

Entree
vvk: €15,00
aan de deur in Brebl: €18,00