Klankkast by Teun Creemers


Event Details


Klankkast is een nieuw terugkerend concept, vormgegeven door bassist en componist Teun Creemers. Ooit begonnen in het Arnhemse Café Bosch, waar Teun Creemers eerder de meest creatieve jonge spelers alsook gevestigde namen programmeerde in bestaande ofwel splinternieuwe formaties, al dan niet inclusief zichzelf, is het nu tijd voor een doorstart in Nijmegen. Want Klankkast verplaatst zich naar de fraaie houten bovenzaal van de Thiemeloods met zijn prachtige akoestiek voor een nog intiemere ervaring.

Je wordt uitgenodigd je open te stellen voor nieuwe en onvermoede klanken, stijlen en versmeltingen. Als onderdeel van de muziek, die niet alleen emotineel en psychisch, maar ook fysiek resoneert met het publiek. Wees onderdeel van muziek: welkom in de Klankkast!

Improvisatie of nieuwe composities in nieuwe samenstellingen? Alles is mogelijk.

Voor deze eerste Nijmeegse editie nodigde Teun als eerste de meest veelzijdige (meester-)pianist van Nederland uit: Jeroen van Vliet. Op het programma staan o.a. nieuwe composities van Creemers, die we beter het woord kunnen geven:

“De laatste maanden ben ik enorm geïnspireerd geraakt door Blake Mills en zijn veelzijdigheid als gitarist, producer en componist/songwriter. Vooral de muziek van zijn album “Mutable Set” vind ik ontzettend sfeervol waarbij regelmatig verfijnde dingen in de mix terug te horen zijn zoals het spaarzame maar herkenbare saxofoonspel van Sam Gendel, of de interessante instrumentatie. Alles op dat album is zeer zachtjes ingespeeld en heel erg mooi gemixt waardoor het echt een luister album is waar je met goede speakers in kan wegdromen. Maar naast Mutable Set heeft Blake Mills nog een aantal albums gemaakt met soms sterke lyrics en zeer creatief gebruik van akkoorden en melodie.

Omdat Blake de laatste tijd zo’n enorme inspiratiebron voor mij is geweest wilde ik bij dit concert graag een aantal van Blake’s stukken gaan spelen samen met Joël Botma (trompet), Jeroen van Vliet (piano) en Antoine Duijkers (afrikaanse drums).
Ik kijk er ontzettend naar uit omdat ik deze met deze 3 super smaakvolle muzikanten verwacht dat we de essentie van de muziek van Blake heel goed neer kunnen zetten. Naast het repertoire van Blake Mills zullen we ook wat stukken van eigen hand laten horen.”

Bezetting:
Teun Creemers – basgitaar
Jeroen van Vliet – piano
Joël Botma – trompet
Antoine Duijkers – Afrikaanse drums

Zaal open: 20.00
Aanvang: 20.30
Tickets: 15,00 VVK / 10<26 jaar / 17,50 kassa