Klankkast by Teun Creemers


Event Details


Klankkast is een terugkerend concept, vormgegeven door bassist en componist Teun Creemers. Klankkast vindt plaats in de fraaie houten bovenzaal van de Thiemeloods met zijn prachtige akoestiek voor een klankrijke ervaring.

De eerste Nijmeegse editie was een groot succes voor een volle zaal en met een muzikaliteit en groove zoals alleen Teun die neer kan zetten, gelardeerd met fijnzinnig baswerk en geweldig ensemble-spel.

Deze tweede editie wordt een hele bijzondere, want speciaal voor deze avond laat Teun de virtuoze kora-speler Sefoudi Kouyate (Guinee) overkomen uit Parijs! Verwacht dit keer geen stukken van Naamu (waarmee Creemers eveneens tourt in mei), maar stukken van Kouyate zelf, en wie weet nieuw materiaal van Creemers.

De ‘Malinke Groove Jazz’ van Creemers en Kouyate wordt verder aangevuld met, eveneens uit Naamu, gitaarvirtuoos Jelle Roozenburg en de geweldige Belgische drummer (die u wellicht nog kent van Teus Nobel’s Liberty Group) Tuur Moens.

Je wordt uitgenodigd je open te stellen voor nieuwe en onvermoede klanken, stijlen en versmeltingen. Als onderdeel van de muziek, die niet alleen emotineel en psychisch, maar ook fysiek resoneert met het publiek. Wees onderdeel van muziek: welkom in de Klankkast!

Kortom een uniek en eenmalig concert dat je niet wilt missen, en een fantastische afsluiting van het voorjaarsseizoen van Podium JIN waarmee we de zomer inluiden.

Bezetting:
Teun Creemers – basgitaar
Sefoudi Kouyate – kora
Jelle Roozenburg – gitaar
Tuur Moens – drums

Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30
Tickets:   15,- VVK  |   5,- <26 jaar en studenten  |  17,50 aan de kassa