Ken Vandermark/Terrie Hessels (The Ex)


Event Details


Ken Vandermark (US) en Terrie Hessels (NL) spelen al jarenlang samen. Zo was de rietblazer uit Chicago al bijna 100 keer te gast bij The Ex en┬ámaken de twee ook deel uit van Lean Left, een explosief improviserend kwartet met Andy Moor en Paal Nilssen-Love.┬áHet duurde tot 2014 voor ze voor het eerst als duo op een podium stonden. Een tiental concerten volgden op uiteenlopende podia en nu┬ápresenteren ze hun eerste duo-album, ‘Scaffolding’ (Terp).

KEN VANDERMARK

Na een geweldig concert met Made To Break komt Ken Vandermark weer naar Podium Jin .

De voorbije kwart eeuw is Ken vandermark uitgegroeid tot een internationaal gelauwerd componist, improvisator en bandleider. Vandermark studeerde film en is muzikaal grotendeels een autodidact. Dat heeft hem er niet van weerhouden om een enorm netwerk uit te bouwen in de Verenigde Staten en Europa.

Hij was het ┬ádie Joe McPhee terug onder de aandacht bracht en een intense collaboratie aanging met Europese zwaargewichten als Peter Br├Âtzmann, Mats Gustafsson en The Ex. Zijn vlaggenschip was jarenlang The Vandermark 5, maar hij houdt er talloze bands op na. Sommige energiek en creatief in de weer met gecomponeerd materiaal, andere meer abstract-ingetogen en/of helemaal vrij. Maar de improvisatie staat altijd centraal.

Links:
http://kenvandermark.com/
http://audiographicrecords.com/
https://vandermark1.bandcamp.com/

TERRIE HESSELS
40 jaar (!) activiteit en 2000 concerten met The Ex. Honderden performances als improvisator met uiteenlopend volk als Han Bennink, Colin Stetson, Thurston Moore, Peter Zegveld, Steve Albini, Mats Gustafsson, Kaja Draksler, Jaap Blonk, etc. Een eigen label (Terp), talloze trips naar Ethiopi├ź en veel muziek uit die contreien. Dierenliefhebber (alles behalve honden) en amateurloodgieter. 1 gitaar. Een unieke verbeelding en die grijns doen de rest.

Links
https://www.theex.nl/
http://www.terprecords.nl/

Locatie: ThiemeLoods

Zaal open: 14.30

Entree:┬á ÔéČ 8 , studenten en jongeren tot 26 jaar ÔéČ 6,

Kaarten

Ook verkrijgbaar aan dagkassa van Thiemeloods.