Katten en vogels: 2 duo’s – 2 cd-presentaties


Event Details


Bo van de Graaf: saxofoons, Kees Molhoek: piano

Music for Cat Movies

Dit duo (De naam HEKKING hebben ze inmiddels laten vallen) bestaat sinds 2006 en speelde bij zeer diverse gelegenheden, festivals, radio en RAI 3-TV.  Het repertoire waaiert alle kanten op. Jazz, latin, balkan, opera, smartlappen, klassieke en eigen stukken vormen de basis voor improvisaties waarbij de 2 heren constructief, destructief of obstructief met het materiaal omgaan. In september jl. traden ze op in Brebl waarbij een hele set non-stop geïmproviseerd werd. De aaneenschakeling van de 12 delen kun je beluisteren als muziek voor imaginaire kattenfilmpjes. Verder zijn er nog 3 bonustracks toegevoegd waaronder een prachtige eenmalige uitvoering van een deel uit de 3e symfonie van Brahms. Opgenomen in De Lindenberg in 2011.

 

Peter Arts van der Zanden: dwarsfluiten, Fred van Duijnhoven: drums

Birds’ Song 

Peter Arts van der Zanden en Fred van Duijnhoven  speelden ruim 30 jaar geleden een aantal jaren in de groep Wave van saxofonist Jos Engelhard. Na tal van uiteenlopende muzikale ervaringen kwamen zij in 2017 weer samen, nu als duo.

Fred speelde met de crème de la cème van de Nederlandse Improscene (o.a. Ig Henneman, I Compani, Ab Baars, Martin van Duijnhoven,  JanWillem van der Ham) terwijl Peter in verschillende ensembles klassieke- en hedendaagse gecomponeerde muziek speelde.

Improvisatie speelt een belangrijke rol in hun muziek waarbij voornamelijk wordt uitgegaan van eigen composities.

De 2 cd’s samen kosten op deze middag slechts € 15,-

En… na het concert kan je ook genieten van een maaltijd van Wereldkoks. Je kunt hiervoor reserveren (uiterlijk t/m 3 februari):

Website: www.peterartsvanderzanden.nl 

Entree: € 5
Kaarten: Verkrijgbaar aan de kassa van Brebl