Jorrit Westerhof 3 Times7


Event Details


 

Jorrit Westerhof presenteert zijn trio 3times7met Aleksandar Skoric op drums en Marko Curcic op bas. Vol energie en extase brengen ze het beste van de psychedelische jaren zestig, delta blues, folkmuziek uit de Balkan en de nieuwe elektronische muziek. Individueel zijn ze allen sterke persoonlijkheden, maar als trio balanceren ze “tussen de door Jimi Hendrix geformeerde blueslicks en de zorgeloze Shadows-achtige liedjes: the sky is the limit”, aldus Draai om je oren.

Het eclectische spel van jazzgitarist Jorrit Westerhof is aardig dwars te noemen binnen jazz conventies. Hij vond zijn eerste muziekliefde in de heavy metal, maar stapsgewijs raakte Westerhof verslingerd aan de meer dissonante improvisatievormen binnen de jazz. Tijdens een artist in residence bij WORM ontstond het album: ‘Squeeze the Lemon’  van 3times7. Het debuut album werd lovend ontvangen, en vanavond presenteren zij hun tweede album.

Verwacht niet die zachtzinnige borrelnootjes-variant van jazz, maar een maalstroom van dwarse psychedelica, opwindende spanningsbogen die prompt zuigen van grillig tot melancholisch, plus de rokerige, bezopen klankkleur van blues. Wanneer Jorrit de meest kazige surf-melodietjes, vunzigste noise punk of de meest verzachtende ambient inzet, is het gegarandeerd dat het onverwachte gaat gebeuren. Gedreven door de dolheid van Skoric weet je dat hij tot de grenzen van menselijk capaciteiten zal worden gepusht om te transcenderen naar onbekende territoria.

3times7 speelt lekker tegendraads. Een maalstroom van dwarse psychedelica, opwindende spanningsbogen die prompt zuigen van grillig tot melancholisch, plus de rokerige, bezopen klankkleuren van de blues. Het trio stond eerder al op festivals als North Sea Jazz, Festival Jazz International Rotterdam & Nijmegen en Rockit, en werkte onder meer samen met Eric Vloeimans, Martin Fondse, Oene van Geel en Morris kliphuis.

Bezetting: Jorrit Westerhof – gitaar, Aleksandar Skoric – drums, Marko Curcic – basgitaar

Videoclips

Live:

Debuut album links:

3-times-7

Soundcloud 3-times-7

Website:

www.3times7.com

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Entree:  € 7,50 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 5

Kaarten:
Ook verkrijgbaar aan kassa in Brebl