JIN SESSIONS: Ingen Navn Trio – Golos/Rothammel


Event Details


18 Augustus Inga Rothammel: JIN Sessions #1

Podium JIN presenteert een tweetal Podium JIN sessies door Inga Rothammel. De Podium JIN sessies zijn een serie waarbinnen een aankomende talenten de kans krijgen zich te presenteren. Binnen deze serie neemt Inga Rothammel het stokje over van Doppler Trio en De Raad van Toezicht.

Inga Rothammel werkt in de sessies toe naar een concert tijdens Festival Jazz International Nijmegen.

Tijdens deze eerste sessie komt zij met haar eigen band Ingen Navn Trio en een duo met Emilia Golos.

Duo Emilia Golos & Inga Rothammel

Inga Rothammel heeft jazz- en popsaxofoon gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. De composities van de saxofoniste Inga Rothammel zijn energiek en dynamisch en stuiteren met speels gemak door stijlen, van dromerig en minimalistisch tot vrij en wild.
Haar geluid en haar krachtige manier van saxofoon spelen raakt het publiek, Ze speelt met volle energie en expressie en experimenteert met haar saxofoon, gebruikmakend van natuurgeluiden en elektronische effecten. Ze heeft opgetreden op verschillende muziekfestivals zoals het North Sea Jazz festival, Music Meeting, Make it Jazz, Take Note! Festival, Manana Manana en Madnessfestival.

Emilia Golos is een geluidskunstenaar, componiste en pianiste uit Polen, gevestigd in Keulen. Ze is medeoprichter van de bands KINGA en Travel Adapter. Met haar achtergrond in jazz en klassieke muziek, richt ze zich nu vooral op elektronische en experimentele geĆÆmproviseerde muziek.

De ideeĆ«n van Emila Golos vloeien over in de composities van de saxofonist en leiden tot iets nieuws. Verweven patronen worden gecombineerd met dromerige melodieĆ«n. Soundscapes worden gecreĆ«erd door middel van experimenteel geĆÆmproviseerd spel. In de muziek van dit dynamische duo zijn ingrediĆ«nten van jazz, vrije improvisatie en minimal music terug te vinden.

 

Ingen Navn Trio

De muziek van het Ingen Navn Trio is contrastrijk en dwaalt van prachtige dromerige melodieĆ«n naar wilde, energieke ritmische delen. Het Duits/Italiaanse trio speelt experimentele jazzmuziek die kleuren van verschillende genres samenbrengt. GeĆÆmproviseerde delen worden geĆÆntegreerd in composities van de saxofonist. Ze integreren ook geluiden, zoals stromend water of een ratelende wasmachine in hun muziek. Ten slotte experimenteert het trio met elektronische effecten en de manier waarop ze hun instrumenten bespelen wat de muziek divers, fris en onverwacht maakt. Het Ingen Navn Trio speelde in 2019 op het “Make it Jazz festival” in Tilburg en TakeNote! Festival in bij podium JIN.

Bezetting: Inga Rothammel ā€“ saxofoon ,Emilia Golos ā€“ piano ,Rocco Romano ā€“ gitaar, Hendrik Eichler – drums

Kaarten avondkassa: ā‚¬ 10

Ā