Jazzin presenteert: Mike Boddé en Hermine Deurloo


Event Details


Op 22 augustus 2016 overleed mondharmonicagrootheid en jazzlegende Jean-Baptiste Frédéric Isidor, Baron Thielemans, oftewel Toots Thielemans. Pianist, zanger en tv-persoonlijkheid Mike Boddé brengt samen met de chromatische mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo een ode aan deze grootmeester van de jazzharmonica, die hen beiden muzikaal zeer heeft geïnspireerd.

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis, Zapp4, het Jazz Orkest van het Concertgebouw, tot het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam niet kent, kent u haar geluid.

Mike Boddé is bekend van tv en theater als cabaretier en presentator, maar is daarnaast ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar Jazz te leren spelen. Nadat hij teruggekeerd was in zijn geboorteplaats Rotterdam, ging hij naar het conservatorium. Hij is componist van onder meer reclamemuziek en kinderliedjes, en vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman van Paul Witteman als pianist.

Bezetting: Mike Boddé en Hermine Deurloo

Website:
https://www.facebook.com/herminedeurloo
https://www.facebook.com/mike.bodde.3