Jasper van t Hof BE Trio


Event Details


 

De Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd afgelopen jaar toegekend aan de pianist/toetsenist en componist Jasper van ’t Hof .

Jazz is altijd een ruim begrip gebleven voor Van ’t Hof die zich binnen alle stijlen van free-bop tot jazzrock, free-jazz en fusion heeft begeven en zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting laat vastpinnen.

Zijn veelzijdigheid en lange staat van dienst is zo imposant dat de jury zich al bij het eerste beraad verbaasd afvroeg hoe het toch kan dat deze begenadigde toetsenvirtuoos de prijs nog niet eerder heeft gewonnen. Jasper van ’t Hof is dan weliswaar zo Nederlands als Goudse kaas maar hij heeft zijn werkterrein al vroeg naar het buitenland verlegd. Vooral onze oosterburen herkenden in hem al snel een groot musicus met bovendien een zeldzaam sterke uitstraling op het podium.

Volgens van t Hof  komt een pianist het beste tot zijn uiting in een trio en er wordt het uiterste van hem gevergd.  Vandaar dat hij dan ook kiest voor een trio  voor zijn Boy Edgar Tour : BE Trio

Voor dit trio koos hij 2 jonge muzikanten: Stefan Lievestro en Jamie Peet. Stefan Lievestro is voor Jasper een brug naar het nieuwe Nederland. De nieuwe musici, de nieuwe muziek, nieuwe ontwikkeling en onbegrensde mogelijkheden. Jamie Peet is een buitengewoon interessante drummer binnen de nieuwe generatie aan drummers. Een genot, die de Buma Boy Edgar Prijswinnaar 2018 heel veel inspiratie geeft.

BE Trio is een Acoustic-Electronic Trio, een concept waar Jasper ook de “elektriciteit “ in zet in de vorm van soundbanks, synthesizer, effects, computers/ en zo nog meer… Een herbeleving van eind jaren 60/70-tig.

Vanavond dus een bijzonder concert van legende Jasper van t Hof!

Bezetting: Stefan Lievestro – Bas, Jamie Peet – drums, Jasper van t Hof – keys, soundbanks/synthesizer/effects/computers/ en zo nog meer

Kaarten ook verkrijgbaar aan de avondkassa van Brebl