Jasper Blom Quartet ft. Pablo Held (Boy Edgar Prijs Tour)


Event Details


 

– AFGELAST –¬† Op 4 december 2019 ontving saxofonist en componist Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs van Nederland op het gebied van jazz en ge√Įmproviseerde muziek. In 2020 volgt de Buma Boy Edgar Prijs Tournee van Jasper Blom. Vanavond presenteert hij het Jasper Blom Quartet met als speciale gast Pablo Held.

Met deze prestigieuze jazzprijs op zak, presenteert Blom zijn project Polyphony 3. Zoals de naam al aangeeft, is dit de derde ‚Äėeditie‚Äô in een reeks, die hij enkele jaren geleden startte met zijn Jasper Blom Quartet, met¬†all stars¬†¬†Jesse van Ruller (gitaar), Martijn Vink (drums) en Frans van der Hoeven (bas).

Polyphony is¬† een verwijzing naar Bloms fascinatie voor polyfone middeleeuwse muziek. Vanuit verschillende invalshoeken en muzikale technieken, ontstonden al twee ‚Äėpolyfone‚Äô projecten, met de Vlaamse trompettist Bert Joris (Polyphony 1) en met de Duitse trombonist Nils Wogram (Polyphony 2). Voor Polyphony 3 werkt het Jasper Blom Kwartet samen met de Duitse¬†rising star¬†pianist Pablo Held.

Binnen Pyphone 3 staat De Toonklok van de Nederlandse componist Peter Schat centraal: een muzikaal systeem dat componisten volkomen vrijlaat om zich zo te ontworstelen van wat Schat ooit het ‚Äėtonaliteitsprobleem‚Äô noemde. Musicologie voor gevorderden zou je denken, en t√≥ch weten Jasper Blom en zijn makkers met deze ingewikkelde materie het publiek in √©√©n klap te betoveren. Een gave die alleen de allerbesten hebben, en daarom krijgen zij de Buma Boy Edgarprijs!

Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene. Als componist streeft hij naar een synthese van jazz, pop, klassieke en ge√Įmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en ge√Įmproviseerde muziek. Blom werd uitgenodigd door topensembles als het Metropole Daarnaast werkte Jasper Blom ¬†met internationale grootheden als Randy Crawford, George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley.

In de ‚ÄúPOLYPONY‚ÄĚ serie gaat het Jasper Blom Quartet nu samenwerken met de jonge Duitse pianist Pablo Held die momenteel internationaal veel furore maakt. Pablo Held is het boegbeeld van een nieuwe jonge Duitse jazzgeneratie. Sinds hij van de European Concert Hall Organization de Rising Star Award kreeg, speelt hij over de hele wereld. Hij heeft inmiddels getoerd met de allergrootste jazzhelden van deze planeet, waaronder John Scofield en Chris Potter. ‚Äė

Het Jasper Blom Quartet is een geoliede machine met de gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink. Kenmerkend voor het JBQ zijn de intelligente composities en improvisaties van saxofonist Jasper Blom, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met in een hoofdrol de vermaarde Martijn Vink.

Voeg daarbij Rising Star Pablo Held en je kunt gerust spreken van een all star formatie.

 Muziek:

Website: https://jasperblom.com

 Locatie: Podium JIN in Brebl

Kaarten voorverkoop: ‚ā¨ 14¬† en studenten/jongeren tot 26 ¬†‚ā¨ 12 .¬† (excl. ‚ā¨ 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa:¬† ‚ā¨ 16 en ‚ā¨ 14 (aan de avondkassa van Brebl)