Gulli Gudmundsson Trio


Event DetailsEen verrassend nieuw trio
Gulli Gudmundsson groeide op in Reykjavik, IJsland, met veel muziek in zijn omgeving, waar hij al snel geïnteresseerd raakte in de contrabas en jazz. In de jaren ‘90 verhuisde hij naar Nederland waar hij sindsdien met veel prominente spelers uit de Nederlandse en Belgische jazzscene heeft gespeeld.
Hij toerde binnen en buiten Europa met Eric Vloeimans’ Gatecrash, Wolfert Brederode Trio en Yuri Honing Acoustic Quartet. Zijn spel en composities zijn doordrenkt van een energieke eerlijkheid en zijn Scandinavische roots.

Jeroen van Vliet is een bekende ster aan het Nederlandse jazz firmament, bekend van zowel zijn eigen projecten als de samenwerkingen met Paul van Kemenade en diverse projecten met Eric Vloeimans. Hij won vele prijzen, waaronder de Boy Edgar Award in 2014, en produceerde eigen projecten en cd’s in diverse formaties en solowerk. “Pianist Jeroen van Vliet is een meester in nuance. Zijn spel is betoverend, emotioneel en fantasierijk.”

Samen werkten Gulli en Jeroen aan hun meest recente EP;
Glow / Speck of Dust die gemaakt is tijdens de pandemie.

Koen Smits is trompettist en houdt van improviseren in kleine bezettingen en hard werken in grote. Koen is bij uitstek een muzikant van de nieuwe lichting Tilburgse jazzmusici, die volop zichtbaar is in tal van eigengereide projecten in de Nederlandse jazzscene. Hij was al meermaals te horen bij Podium JIN met het trio Mudita met Sanne Rambags. Hun debuutalbum  “Listen To The Sound Of The Forest” werd in 2019 bekroond met een Edison Nationaal Vocaal.

Tijdens Make It Jazz 2022 voegde Koen Smits zich bij Gulli en Jeroen voor een debuutoptreden en een nieuw avontuurlijk trio was een feit. De improvisaties van dit gloednieuwe trio zijn kleurrijke vignetten die de luisteraar meenemen op een mysterieuze reis door soundscapes en verrassende afslagen.

Bezetting:

Gulli Gudmundsson – bas
Jeroen van Vliet – piano
Koen Smits – trompet

 
Kaarten